GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νόμιμη η απόλυση στην διάρκεια αναρρωτικής άδειας;

Νόμιμη έκρινε ο Αρειος Πάγος την απόλυση εργαζομένου στη διάρκεια της αναρρωτικής του άδειας, διατηρώντας το «παράνομο» της από...



Νόμιμη έκρινε ο Αρειος Πάγος την απόλυση εργαζομένου στη διάρκεια της αναρρωτικής του άδειας, διατηρώντας το «παράνομο» της απόλυσης κατά τη διάρκεια της άδειας αναψυχής (θερινή άδεια).
Το ανώτατο δικαστήριο, ερμηνεύοντας την εργατική νομοθεσία, απέρριψε την αγωγή 67χρονου, ο οποίος απολύθηκε ενώ απουσίαζε με αναρρωτική άδεια.

Πρόκειται για μηχανολόγο ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία «Τραμ» (από τον Απρίλιο του 2003) -διάδοχός της είναι η εταιρεία «ΣΤΑΣΥ»- με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και μεικτές μηνιαίες αποδοχές 3.500 ευρώ.

Τον Δεκέμβριο του 2006 ο εργαζόμενος νοσηλεύθηκε για τρεις μέρες σε κρατικό νοσοκομείο λόγω απώλειας συνειδήσεως, αρτηριακής υπέρτασης και απορρύθμισης σακχαρώδους διαβήτη.
Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο τού δόθηκε αναρρωτική άδεια ενός μήνα. Για τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο και την αναρρωτική άδεια είχε ενημερώσει τόσο προφορικά όσο και γραπτά την υπηρεσία του και ειδικά τη διευθύντρια προσωπικού.

Ενώ βρισκόταν στις πρώτες μέρες της αναρρωτικής άδειάς του, η εταιρεία τού κοινοποίησε την καταγγελία της σύμβασης εργασίας και του παρέδωσε δύο τραπεζικές επιταγές με το ποσό της αποζημίωσης, ενώ, όπως γνωστοποιήθηκε στον 67χρονο, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τραμ» για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του είχε ληφθεί λίγες μέρες πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Ο 67χρονος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι όταν απολύθηκε ήθελε 100 εργάσιμες ημέρες για να θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ωστόσο, όπως προέκυψε, το γεγονός ότι ήθελε λίγους μήνες για να βγει στη σύνταξη δεν το είχε γνωστοποιήσει στην εταιρεία του, ούτε και το καλοκαίρι του 2006, όταν τον ενημέρωσαν ότι στο τέλος του ίδιου χρόνου θα καταγγελλόταν η σύμβαση εργασίας του, ενώ δεν κατέθεσε στοιχεία για τον συνολικό αριθμό των ενσήμων.

Οι αρεοπαγίτες με την υπ' αριθμόν 402/2014 απόφασή τους απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης του 67χρoνου κρίνοντας ότι: «Η κατά το άρθρο 6 του Νόμου 539/1945 απαγόρευση καταγγελίας της εργασιακής συμβάσεως αφορά μόνο την καταγγελία κατά τη διάρκεια της άδειας αναψυχής και όχι περιπτώσεις άλλων αδειών, όπως είναι η αναρρωτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση