GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Δεν συνεργαστήκαμε με την Δαμασκό

Αρνούνται ότι ζήτησαν άδεια από τη συριακή κυβέρνηση ή συνεργάστηκαν μαζί της πριν εξαπολύσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέ...


Αρνούνται ότι ζήτησαν άδεια από τη συριακή κυβέρνηση ή συνεργάστηκαν μαζί της πριν εξαπολύσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία οι ΗΠΑ.
«Προειδοποιήσαμε τη Συρία να μην εμπλακεί εναντίον των αμερικανικών αεροσκαφών», δήλωσε η Τζεν Ψάκι, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Δεν συντονίσαμε τη δράση μας με τη συριακή κυβέρνηση. Δεν προειδοποιήσαμε εκ των προτέρων τους Σύρους σε στρατιωτικό επίπεδο, ούτε τους δώσαμε πληροφορίες για τη χρονική στιγμή ή τους συγκεκριμένους στόχους» των πληγμάτων, ανέφερε η Ψάκι.
Παράλληλα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δεν έστειλε επιστολή στο συριακό καθεστώς.
Νωρίτερα σήμερα ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουάλιντ αλ Μουάλεμ είχε δηλώσει ότι έλαβε μια επιστολή από τον Κέρι σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές.
Πάντως από την πλευρά του ο σύρος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Αμερικανίδα πρεσβευτής Σαμάνθα Πάουερ τον ενημέρωσε προσωπικά για τις επικείμενες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία αρκετές ώρες πριν τη διεξαγωγή τους.
Ο Τζααφάρι είπε ότι η Πάουερ τον ενημέρωσε τη Δευτέρα το πρωί για τη στρατιωτική δράση που επρόκειτο να αναληφθεί, ενώ πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το Ιράκ».
Στο μεταξύ Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημείωσαν σήμερα ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα εξαπολύσει μια αεροπορική εκστρατεία διαρκείας εναντίον της οργάνωσης στη Συρία, όμως πρόσθεσε ότι ο ρυθμός των μελλοντικών πληγμάτων θα διαφέρει και θα εξαρτάται από τους διαθέσιμους στόχους.
Μιλώντας υπό τον όρο διατήρησης της ανωνυμίας τους οι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι κατά την πρώτη ημέρα των βομβαρδισμών επλήγησαν λίγο περισσότεροι από 20 στόχοι στη Συρία.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση