GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατηγορίες Μαδούρο κατά των Δυτικών

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε σήμερα τις δυτικές δυνάμεις ότι συνέβαλαν πολύ στην άνοδο της ισχύος του τζιχα...


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε σήμερα τις δυτικές δυνάμεις ότι συνέβαλαν πολύ στην άνοδο της ισχύος του τζιχαντισμού στη Μέση Ανατολή, ενός "τέρατος" που, σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα ηττηθεί παρά μόνο αν σεβαστούμε τους λαούς της περιοχής.
Παίρνοντας τον λόγο ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά αφότου διαδέχθηκε τον Ούγκο Τσάβες, ο Μαδούρο υπογράμμισε πως η Βενεζουέλα "συμφωνεί να αγωνισθεί εναντίον της τρομοκρατίας", αλλά επέκρινε αυστηρά τη στρατηγική που εφαρμόζεται από τις ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
"Μόνο μια συμμαχία η οποία σέβεται την κυριαρχία αυτών των εθνών, τη συμμετοχή των κυβερνήσεών τους, των λαών τους, των ενόπλων δυνάμεών τους, θα νικήσει πραγματικά την ισλαμική τρομοκρατία και όλες τις τρομοκρατικές δυνάμεις που αναδύθηκαν σαν ένας Φρανκενστάιν, σαν ένα τέρας που εκτράφηκε από την ίδια τη Δύση", δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο Μαδούρο, ο οποίος ανέκαθεν επέκρινε την υποστήριξη των Δυτικών προς την εξέγερση στη Συρία εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσε πως, αν αυτός ο τελευταίος είχε ανατραπεί, "μια εξουσία αυτών των τρομοκρατικών ορανώσεων θα είχε σήμερα εγκαθιδρυθεί σ” αυτή την εκτεταμένη περιοχή που περιλαμβάνει τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και την Ιορδανία".
"Η δημοκρατική και συνταγματική κυβέρνηση της Συρίας σταμάτησε τους τρομοκράτες", υποστήριξε ο Μαδούρο.
Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική είναι σήμερα "η μεγαλύτερη απειλή" στον κόσμο, αλλά οι μεγάλες δυνάμεις είναι περισσότερο απασχολημένες "να βομβαρδίζουν τους λαούς της Συρίας και του Ιράκ", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Ο Μαδούρο τάχθηκε εξάλλου υπέρ "μιας βαθιάς μεταμόρφωσης" του ΟΗΕ, ο οποίος πρέπει σύμφωνα με τον ίδιο να υποστεί "μια δημοκρατική μεταμόρφωση" ώστε να "προσαρμοσθεί σ” έναν πολυπολικό κόσμο, με αναδυόμενες χώρες και περιφέρειες οι οποίες έχουν τη δική τους φωνή και προσδοκούν να γίνονται σεβαστές".
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση