GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκτάκτων αρχαιολόγων έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Ενημερωτικά φυλλάδια και… μπαλόνια μοιράζουν έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, μέλη του συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων γι...


Ενημερωτικά φυλλάδια και… μπαλόνια μοιράζουν έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, μέλη του συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων για να προωθήσουν τα αιτήματα τους, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού.
Η διαμαρτυρία είναι πανελλαδική και γίνεται επίσης έξω από τα Μουσεία Ακρόπολης στην Αθήνα και έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Κρήτης.
Τα σημεία στα οποία εστιάζεται η διαμαρτυρία είναι μεταξύ άλλων η αναδιοργάνωση των Εφοριών και το ενδεχόμενο οι συγχωνεύσεις να οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας, καθώς και απαίτηση, ως προαπαιτούμενο, για τις νέες προσλήψεις να υπάρχει εξειδίκευση σε τομείς της αρχαιολογίας που να βεβαιώνεται με μεταπτυχιακό.
«Από τη μια υπάρχει υπερπροβολή αυτή την περίοδο του αρχαιολογικού έργου και από την άλλη μπαίνουν ένα σωρό προσκόμματα για να εργαστούμε. Ουσιαστικά, αισθανόμαστε ότι ακυρώνονται τα πτυχία μας και δεν μας αναγνωρίζονται μια σειρά από εργασιακά δικαιώματα, επιδόματα, η προϋπηρεσία περνά σε δεύτερη μοίρα, κ.α.» δήλωσε ο πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου Δημήτρης Παπούδας.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση