GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι χαρτιά πρέπει να έχουμε για μια βάφτιση;

Η γραφειοκρατία είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη χώρα μας. Με αυτήν ερχόμαστε αντιμέτωπη από πολύ νωρίς και δυστυχώς δεν μπορούμε...



Η γραφειοκρατία είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη χώρα μας. Με αυτήν ερχόμαστε αντιμέτωπη από πολύ νωρίς και δυστυχώς δεν μπορούμε να... κάνουμε κάτι για να την αποφύγουμε.

Τι γίνεται λοιπόν σε περίπτωση που θέλετε να βαφτίσετε το μωρό σας; Ποια είναι τα απαραίτητα χαρτιά που πρέπει να έχετε μαζί σας;

Ημερομηνία
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται για να τελεστεί το μυστήριο είναι η ακριβής ημερομηνία. Οπότε το γρηγορότερο δυνατό, πάρτε τηλέφωνο και κλείστε ποια μέρα θέλετε.

Ενορία
Εάν βαφτιστεί το μωρό στην ενορία σου, πηγαίνετε εκεί και κλείνετε ημερομηνία. Εάν όχι, τους ζητάτε (τηλεφωνικώς ή αυτοπροσώπως) να σας μεταβιβάσουν τη ληξιαρχική πράξη γέννησης στην εκκλησία που επιλέξατε.

Πιστοποιητικό γέννησης (δια της βάπτισης)
Είναι ένα από τα πρώτα δικαιολογητικά που μας δίνουν όταν δηλώνουμε το παιδί στο Ληξιαρχείο όταν γεννιέται.

Αστυνομικές ταυτότητες γονέων και νονών (ή διαβατήρια)
Απαραίτητα για την συμπλήρωση του εντύπου με το όνομα και τα στοιχεία του παιδιού. Θα χρειαστούν στον ναό αμέσως πριν το μυστήριο.

Δήλωση ονόματος
Συμπλήρωση εντύπων πριν την βάπτιση από τους νονούς και τους γονείς για το ποιο θα είναι το όνομα του παιδιού καθώς και άλλων στοιχείων.
Πιστοποιητικό γάμου γονέων. Αυτό είναι προαιρετικό αλλά καλό είναι να το έχετε μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση