GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο Μινσκ

Νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις άρχισαν να διεξάγονται στο Μινσκ μεταξύ απεσταλμένων της κυβέρνησης της Ουκρανίας και των φιλορώσ...


Νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις άρχισαν να διεξάγονται στο Μινσκ μεταξύ απεσταλμένων της κυβέρνησης της Ουκρανίας και των φιλορώσων αυτονομιστών.
Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, που εκπροσωπεί το Κίεβο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ελπίζει ότι αυτή η συνάντηση θα επιτρέψει να προχωρήσουμε» υπογραμμίζοντας την ανάγκη να «επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός», καθώς η συμφωνία που υπογράφηκε την 5η Σεπτεμβρίου παραβιάζεται σχεδόν καθημερινά στο πεδίο.
«Ελπίζουμε να υπογράψουμε ένα έγγραφο που θα αντικατοπτρίζει την θέση μας σχετικά με το "ειδικό καθεστώς"» που έχει προτείνει το Κίεβο στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, δήλωσε πριν από την έναρξη της συνάντησης ο «πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας «Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο.
Ένας άλλος ηγέτης των αυτονομιστών, ο Αντρέι Πουργκίν, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι προτεραιότητα της συνάντησης αυτής αποτελεί να διευκρινιστεί αυτό το «ειδικό καθεστώς».
Την πρόταση του Κιέβου για ένα «ειδικό καθεστώς» είχε χαιρετίσει η Μόσχα, όμως οι αντάρτες έχουν μέχρι στιγμής απορρίψει κάθε πρόταση που έχουν καταθέσει οι ουκρανικές αρχές.
Ο Λεονίντ Κούτσμα υπογράμμισε από την πλευρά του ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα διεξαχθούν «σε καμία περίπτωση εις βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».
Η ομάδα επαφής συναντάται για τρίτη φορά στο Μινσκ με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων που διαρκούν ήδη 5 μήνες και έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 2.900 ανθρώπων.
Εκτός του πρώην προέδρου Κούτσμα, 4 εκπρόσωποι των ανταρτών της Ανατολικής Ουκρανίας και ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Κίεβο Μιχαήλ Ζουράμποφ συμμετέχουν σε αυτήν τη συνάντηση, ενώ παρίσταται και ένας αντιπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση