GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κιμούλης μοιράζει εξώδικα!

Ένα μήνα πριν έστειλε την πρώτη εξώδικη διαμαρτυρία του στον Θεοφάνη Κιρκινέζο, ο Γιώργος Κιμούλης, κρούωντας τον κώδωνα του κι...



Ένα μήνα πριν έστειλε την πρώτη εξώδικη διαμαρτυρία του στον Θεοφάνη Κιρκινέζο, ο Γιώργος Κιμούλης, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου. Από τις πρώτες μέρες που ανέβηκαν «Θεσμοφοριάζουσες» άρχισαν να διαφαίνονται σοβαρότατα προβλήματα για αυτό και έσπευσε να κινηθεί δραστικά με το εξώδικο που απέστειλε στις 8/8.

Ο δημιουργός δήλωσε στο onlytheater.gr, πως παρόλο που εκείνος είχε υπάρξει καθόλα συνεπής στις υποχρεώσεις τις οποίες είχε αναλάβει, ο παραγωγός της εν λόγω δουλειάς Θεοφάνης Κιρκινέζος δεν είχε φανεί συνεπής σε καμία από τις οφειλόμενες δόσεις αποδοχών.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ανάμεσα σε άλλα“Η απαράδεκτη συμπεριφορά σας δεν σταματά μόνον στις καθυστερήσεις των καταβολών προς το άτομό μου, αλλά επεκτείνεται και προς όλους τους συμμετέχοντες στην παράσταση αυτήν. Δε χρειάζεται να σας αναπτύξω όλον τον κατάλογο των ονομάτων. Ενδεικτικά αναφέρω μόνον τις οφειλές σας προς τον κύριο Κώστα Γεωργουσόπουλο, υπεύθυνο της μετάφρασης, τον κύριο Διονύση Τσακνή, υπεύθυνο της μουσικής, την κυρία Έλενα Γεροδήμου, υπεύθυνη των χορογραφιών, τον κύριο Κώστα Μπάλλα, υπεύθυνο της περιοδείας, οι οποίοι συνεχώς μου τηλεφωνούν, ως καλλιτεχνικό υπεύθυνο της παράστασης ζητώντας μου να βοηθήσω, ώστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η στάση σας.
Την ίδια στιγμή που και εσείς και ο συνεργάτης σας κύριος Γιάννης Ροδόπουλος ήσαστε απόντες. Όποτε αναζητώ τον συνεργάτη σας κύριο Γιάννη Ροδόπουλο, ώστε να ενημερωθώ για τα αίτια της καθυστέρησης των πληρωμών μου τυγχάνω απάντησης, του τύπου: «δεν έχουμε λεφτά», παρόλο που από τον ίδιον, τον κύριο Ροδόπουλο, αλλά και από τα ανεπίσημα email, που μου στέλνει το γραφείο σας, γνωρίζω πως οι μέχρι τώρα συνολικές εισπράξεις ξεπερνούν τις εκατόν ενενήντα χιλιάδες ευρώ (€190.000,00), ποσόν το οποίο θα μπορούσε να υπερκαλύψει τα μέχρι τώρα έξοδα της περιοδείας.
Την ίδια στιγμή που είναι γνωστό, πως από τις παραστάσεις, που περιοδεύουν αυτήν την περίοδο στην επικράτεια, η δική μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των εισπράξεων και της προσέλευσης των θεατών. Όταν δε προσπαθώ να συνεχίσω τη συζήτηση, δέχομαι την απειλητική ερώτηση από τον κύριο Ροδόπουλο: «τι θες; Να το κλείσουμε και να σταματήσουμε την περιοδεία;». Έμμεση απειλή, που έχουν δεχτεί και τα περισσότερα μέλη του θιάσου, όταν ζητούν τα χρήματά τους.
Παράλληλα οι διαρκείς καθυστερήσεις αμοιβών και προς τους άλλους συνεργάτες και ηθοποιούς της παράστασης και οι διαρκείς φήμες, τις οποίες διασπείρει ο συνεργάτης σας κ. Ροδόπουλος, πως ανά πάσα στιγμή θα διακοπούν οι παραστάσεις, έχει διαμορφώσει κλίμα αμφιβολίας και ανασφάλειας σε όλα τα μέλη του θιάσου. Το δε γεγονός πως για εικοσιπέντε συνεχείς ημέρες ο θίασος βρίσκεται σε περιοδεία εκτός έδρας χωρίς να πληρώνεται εγκαίρως, ως οφείλατε βάσει των ιδιωτικών συμφωνητικών, ώστε να μπορεί να καλύπτει τη διαμονή και τη διατροφή του, έχει ως αποτέλεσμα να καλούμαι κάθε τόσο, για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, να καλύπτω προσωπικά τα έξοδα του από ίδια κεφάλαια! Σας υπενθυμίζω το γεγονός στα Νέα Μουδανιά, όπου αναγκάστηκα να δώσω από δικά μου χρήματα το ποσόν των δύο χιλιάδων εκατό ευρώ (2100€), επειδή είχατε αφήσει απλήρωτους τους ηθοποιούς, αδιαφορώντας, αν ήταν σε θέση να πληρώσουν το ξενοδοχείο τους! Συν άλλα τριακόσια ευρώ (300€) που έδωσα, από δικά μου χρήματα, στον κύριο Κώστα Μπάλλα, υπεύθυνο οργάνωσης της περιοδείας, γιατί στην κυριολεξία δεν είχε τη δυνατότητα, ούτε να μετακινηθεί, ούτε να πληρώσει το ξενοδοχείο του, αλλά ούτε να φάει, μιας και ήταν εντελώς απλήρωτος! Απ' αυτό το ποσόν μου έχετε επιστρέψει με δυσκολία και δυσθυμία μόνον τα εξακόσια ευρώ (600€)! Αντίστοιχο γεγονός είχε γίνει και στα Ιωάννινα. Όταν οι απλήρωτοι για μέρες τεχνικοί απείλησαν πως δε θα ακολουθήσουν τον θίασο στην Κέρκυρα, που ήταν η επόμενη παράσταση, κι εγώ προσεφέρθην να τους δώσω ένα ποσόν, ώστε να συνεχιστεί η περιοδεία, μιας και σ’ αυτήν την πόλη δεν υπήρχε εκπρόσωπός σας (ο κύριος Ροδόπουλος ήταν εξαφανισμένος) να λύσει το πρόβλημα, εκτός από την κυρία Αναστασία Καραντινάκη, η οποία ως απλή οργανώτρια της παραγωγής, δεν αναλάμβανε καμία ευθύνη. Καθώς επίσης να σας υπενθυμίσω και το γεγονός στο Ρέθυμνο της Κρήτης, όπου οι ηλεκτρολόγοι άφησαν στη θέση του όλον τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό κα έφυγαν, επειδή δεν είχαν πληρωθεί! Παρόλο που γνωρίζετε πολύ καλά, πως η παράσταση φέρει το όνομά μου ως πρώτο των συντελεστών της, άρα η οποιαδήποτε ακύρωση, την οποία θα αποφασίσετε εσείς, αποτελεί τεράστια δυσφήμιση προς το πρόσωπό μου, έμαθα την ΚΥΡΙΑΚΉ 3 Αυγούστου από τον συνεργάτη σας κύριο Κωνσταντίνο Μπάλλα και στη συνέχεια από τον άλλον συνεργάτη σας κύριο Γιάννη Ροδόπουλο, πως έξη ώρες πριν την αναχώρησή μας για Κρήτη, σκεφτόσασταν την αναβολή του ταξιδιού μας εκεί, πιστεύοντας πως έτσι θα μπορέσετε να καθυστερήσετε κι άλλο τα χρήματα, τα οποία οφείλετε και έχετε υποσχεθεί, πως θα δώσετε σ’ εμένα και στον υπόλοιπο θίασο κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Κρήτη. Ύστερα από μία δίωρη τηλεφωνική επαφή που είχα με τον συνεργάτη σας κύριο Ροδόπουλου, κατόρθωσα με κόπο να τον πείσω πως θα ήταν σχεδόν "εγκληματική" η ακύρωση των παραστάσεων στην Κρήτη.

Οφείλω λοιπόν να δηλώσω και επίσημα προς εσάς, πως με την οποιαδήποτε αδικαιολόγητη ακύρωση των παραστάσεων το πρόσωπό μου θα δεχτεί δεύτερη μεγάλη δυσφήμιση μιας και ήδη φέρομαι ψευδώς ως υπεύθυνος για την ακύρωση της παράστασης στο αρχαίο θέατρο των Οινιάδων με αποτέλεσμα να προσβάλεται η προσωπικότητα μου από ψευδείς δηλώσεις των υπευθύνων της εταιρείας σας προς τον Δήμαρχο κύριο Καρατσόλη, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι τον πληροφόρησατε πως "η παράσταση ματαιώνεται λόγω μεταγωγής μου στο εξωτερικό" !(sic) Όπως γνωρίζετε πολύ καλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, η παραγωγός εταιρία και μόνο φέρει την ευθύνη της ακύρωσης της παράστασης, ενώ εγώ ενημερώθηκα για αυτήν μαζί με τους υπόλοιπους ηθοποιούς στις 18 Ιουλίου όπου και ματαιώθηκε η παράσταση της Λάρισας. Ουδεμία συμμετοχή είχα στην απόφαση αυτή της παραγωγής, ωστόσο τις τελευταίες μέρες έχω γίνει δέκτης απίστευτης επίθεσης στο διαδίκτυο η οποία οφείλετε στις ανακριβείς πληροφορίες που έδωσε η παραγωγός εταιρία στο δήμο. Την ίδια στιγμή δέχομαι τηλεφωνήματα από ανθρώπους απ´ όλη την επικράτεια, στους οποίους οφείλετε χρήματα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας μας, με τελευταίο το τηλεφώνημα της κυρίας Ζαμπάκη, υπεύθυνης της διαφημιστικής μας προώθησης στην Κοζάνη, η οποία με παρακαλούσε να μεσολαβήσω, ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος της παράστασης, για να της δοθεί το ποσόν των τετρακοσίων πενήντα ευρώ (450€), το οποίο της οφείλετε.Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!». Η δεύτερη εξώδικη διαμαρτυρία ακολούθησε στις 25/8 με τον Κιμούλη να δηλώνει πως θα διακόψει την εργασία του αν δεν θα του καταβάλλονταν τα δεδουλευμένα του και στις 30/8 σταμάτησε κάθε πληρωμή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση