GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αιθαλομίχλη και στρατηγικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Στρατηγικής σημασίας στόχοι για την εξωστρεφή και αειφορική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάστηκαν κατά τη δι...



Στρατηγικής σημασίας στόχοι για την εξωστρεφή και αειφορική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της
Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τη συμμετοχή όλων των Αντιπεριφερειαρχών, των βοηθών, Υπηρεσιακών στελεχών της ΠΔΕ και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.

Στο επίκεντρο τέθηκαν τρία σημαντικά ζητήματα, το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης και οι στρατηγικές μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ 2014-2020)» και για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

«Υπάρχει σχεδιασμός από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη δράση και την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος της αιθαλομίχλης, όμως δυστυχώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από το Υπουργείο ως προς τον διαγωνισμό για την προμήθεια των σταθμών μέτρησης (φορητών και σταθερών). Εμείς παρ’ όλα αυτά είμαστε έτοιμοι και θα υπάρχει άμεση ενημέρωση των πολιτών» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας πως άμεσα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (pde.gov.gr), θα υπάρχει σε πιο εμφανές σημείο σύνδεσμος για την ατμοσφαιρική ρύπανση στα σημεία ενδιαφέροντος.

Όσον αφορά το ζήτημα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ 2014-2020)», υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων Υπουργείων, που κατέφθασαν στην Πάτρα ειδικά για τη σημερινή συνεδρίαση, για το τι ακριβώς συμπεριλαμβάνεται, τους άξονες, τα έργα, τις επιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, η κυρία Βασιλική Ασημάκη εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής παρουσίασε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΠΕΡΑΑ 2014-2020 και ποιους άξονες περιλαμβάνει και κυρίως τι γίνεται με τις χρηματοδοτήσεις, ενώ η κυρία Χριστίνα Δρίτσα, προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα και αυτοί είναι τα έργα σε υποδομές σιδηροδρόμου, οδικών αξόνων, λιμένων και αεροδρομίων.

«Για εμάς κεντρικός στόχος είναι η «συμβολή στην αναγέννηση» της οικονομίας με ανάταξη και αναβάθμιση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέες βιώσιμες θέσεις απασχόλησης με ταυτόχρονη ενίσχυση της εξωστρέφειάς μας, της κοινωνικής συνοχής και της αειφόρου ανάπτυξης» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ουσιαστικά, διερευνήθηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προτάσεων που περιέχονται στα Επιχειρησιακά Προγράμματα και εγκρίθηκε η περιβαλλοντική προσέγγισή τους στο στρατηγικό σχεδιασμό. Έτσι, πλέον θα υποβληθούν προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση