GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ρήξη" Κυκλοφορεί το νέο φύλλο Σεπτεμβρίου

Διαβάστε στη Ρήξη Σεπτεμβρίου (φ. 107) που κυκλοφορεί Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014: Γιώργος Καραμπελιάς, Το μακρύ καλοκαίρι της παρακμής Αφ...


Διαβάστε στη Ρήξη Σεπτεμβρίου (φ. 107) που κυκλοφορεί Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014:
Γιώργος Καραμπελιάς, Το μακρύ καλοκαίρι της παρακμής
Αφιέρωμα: Εφοπλισμός, στημένοι αγώνες και διακίνηση αγώνων
Για το σόου με τις ορκωμοσίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Για την κρίση που θα αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή
Για τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας
Για την ΕΕ και τις σχέσεις με τους τζιχαντιστές
Οδοιπορικά στα Άγραφα, την Τήλο, την Ήπειρο
Τις μόνιμες στήλες για το θέατρο, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, την ιστορία και φυσικά… τα σκίτσα του Νικόλα και πολλά ακόμα.
Διαβάστε το πρωτοσέλιδο άρθρο της Σύνταξης:
Κοντός ψαλμός…

Ο Αντώνης Σαμαράς υπολόγιζε, με τη χρήση του Κουβέλη και του κόμματός του, καθώς και με κάμποσους «ανεξάρτητους», να συμπληρώσει τον μαγικό αριθμό 180 και να αποφύγει τις μοιραίες εκλογές. Ωστόσο οι «σύμμαχοι» μάλλον βουλιάζουν. Το κόμμα του Κουβέλη διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη και όσοι μεταξύ των βουλευτών του έχουν πιθανότητα εκλογής με τον Σύριζα (Πανούσης, Ξηροτύρη κ.λπ.) έχουν ήδη «σκαπετήσει». Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ διαλύεται μεταξύ Βενιζέλου, ΓΑΠ και… Λαλιώτη, ενώ το «Ποτάμι» μάλλον στερεύει. Η παλιά «κεντροαριστερά» δεν έχει πλέον κανένα μέλλον, γιατί τα κοινωνικά στρώματα που τη στήριζαν έχουν εκπτωχευθεί και στρέφονται στον Σύριζα.

Το σύστημα έχει ανάγκη από μια νέα «κεντροαριστερά» και μια νέα «κεντροδεξιά». Η πρώτη είναι υπό κατασκευήν, και το όνομα αυτής… Σύριζα, άσχετο αν πολλά μέλη και ψηφοφόροι του το αγνοούν ακόμα! Αλλά η νέα «κεντροδεξιά», που θα έπρεπε να κρατάει τα μπόσικα και να κυβερνάει, μέχρι να είναι έτοιμοι ο Τσίπρας και η Δούρου χωρίς τα «βαρίδια» του… Λαφαζάνη, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του μνημονίου, απουσιάζει. Κατά συνέπεια αδιέξοδο. Γι' αυτό και το σύστημα αποκτά όλο και περισσότερο μαφιόζικα χαρακτηριστικά. Εκβιασμοί, «εφοπλιστές», ανακατατάξεις στον έλεγχο των ΜΜΕ, επισκέψεις του ΣΔΟΕ σε βουλευτές και του… Τσίπρα στον ΣΔΟΕ, νυκτερινές συναντήσεις Μαρινάκη-Δούρου κ.ο.κ. ενώ ακόμα και ο συναγωνιστής Τράγκας, αναγκάζεται να θέσει το αντιμνημονιακό «κύρος» του στην υπηρεσία της κεντροδεξιάς παράταξης η οποία είναι κομμάτια και θρύψαλα, για να μην έρθουν οι «κουμμουνιστές».

Εν τέλει, όλα θα εξαρτηθούν από τους «δανειστές» και πάλι, δηλαδή τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ, τον Ντράγκι τον Γιουνκέρ και τους Αμερικανούς μέσω του ΔΝΤ. Θα κρίνουν άραγε τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, μέσα στο σημερινό σκηνικό, τόσο σημαντική, ώστε να στηρίξουν την παρούσα κυβέρνηση, οπότε και ο Κουβέλης μπορεί να το «ξανασκεφτεί», ή αντίθετα θα πρυτανεύσουν άλλες «προτεραιότητες» και θα αφήσουν τον Σαμαρά να βουλιάξει; Σύντομα θα το μάθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση