GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παγκόσμιο τρόμο σπέρνουν οι τζιχαντιστές

Μία ημέρα μετά την εισβολή του Τεξανού στο Λευκό Οίκο το κτίριο κυριολεκτικά έχει μεταμορφωθεί σε φρούριο... Η επικεφαλής ασφα...



Μία ημέρα μετά την εισβολή του Τεξανού στο Λευκό Οίκο το κτίριο κυριολεκτικά έχει μεταμορφωθεί σε φρούριο...
Η επικεφαλής ασφαλείας του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου Τζούλια Πίρσον διέταξε την αύξηση των μέτρων ασφαλείας μετά το προχθεσινό συμβάν, το οποίο θεωρείται το πλέον σοβαρό που σημειώθηκε στον Λευκό Οίκο, από τη στιγμή που πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο φόβος που σπέρνουν οι τζιχαντιστές είτε με δηλώσεις τους είτε με βίντεο που αναρτούν στο διαδίκτυο απειλώντας με επιθέσεις τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, είναι διάχυτος στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
Πλέον ο αριθμός των ανδρών της Μυστικής Υπηρεσίας που φυλάσσει τον Λευκό Οίκο αλλά και τον προέδρο Μπαράκ Ομπάμα διπλασιάστηκε μέσα σε μία ημέρα.

Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν πάρει θέση σε καίρια σημεία του προεδρικού μεγάρου για κάθε ενδεχόμενο επίθεσης.
Κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας μπροστά από το Λευκό Οίκο η αστυνομική παρουσία είναι έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας του Λευκού Οίκου αγρυπνούν για κάθε ύποπτη κίνηση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του προέδρου και του κτιρίου.
Μάλιστα συνέλαβαν και έναν ακόμη ύποπτο έξω από το Λευκό Οίκο.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των μυστικών υπηρεσιών του Λευκού Οίκου Έντ Ντόνοβαν στη νέα υπόθεση απειλής κατά του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου εμπλέκεται ένας πολίτης ο οποίος αρχικά πλησίασε τις πύλες του Λευκού Οίκου με τα πόδια, απομακρύνθηκε για λίγο και στη συνέχεια επέστρεψε με το όχημα του μπροστά από τις πύλες του Λευκού Οίκου.

«Αρνήθηκε να φύγει και συνελήφθη για καταπάτηση», δήλωσε ο Ντόνοβαν χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον συλληφθέντα.

Συναγερμός στις Βρυξέλλες
Στις Βρυξέλλες η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα προερχόμενα από τη Συρία, τα οποία σύμφωνα με ρεπορτάζ των Ολλανδικών μέσων ενημέρωσης, σχεδίαζαν πολύνεκρη επίθεση στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Προετοίμαζαν επίθεση. Ένας από τους στόχους ήταν το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένοι επίτροποι δεν αποτελούσαν στόχο. Θα ήταν μία επίθεση πιο πολύ σαν εκείνη στο Εβραϊκό μουσείο...με στόχο να σκοτωθούν όσο περισσότερα άτομα γίνεται.», μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός της Ολλανδίας, NOS επικαλούμενος ανώνυμες πηγές και αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είμαστε ενήμεροι για τα ρεπορτάζ, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε πως οι αστυνομικές αρχές θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη ασφάλεια.

Η βελγική εφημερίδα L'Echo έγραψε ότι τους τελευταίους μήνες η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών και οπαδών τους και προχώρησαν σε εκατοντάδες συλλήψεις.

Τουλάχιστον 400 Βέλγοι εκτιμάται ότι έχουν μεταβεί στη Συρία κι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών ενώ περίπου 90 από αυτούς έχουν επιστρέψει, σύμφωνα με την L'Echo.

Κριστίνα Φερνάντες: Με απειλούν οι τζιχαντιστές

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δήλωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στο Βατικανό ότι έχει δεχτεί απειλές από το Ισλαμικό Κράτος, λόγω της φιλίας της με τον συμπατριώτη της πάπα Φραγκίσκο αλλά και της αναγνώρισης τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης.


Η πρόεδρος Φερνάντες δήλωσε ότι το υπουργείο Ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών ασχολούνται με τις συγκεκριμένες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος τη σουνιτική μουσουλμανική εξτρεμιστική οργάνωση.

Η καταγγελία της προέδρου της Αργεντινής έγινε στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης μετά τη συνάντησή της με τον πάπα Φραγκίσκο.

Η Φερντάντες πάντως έσπευσε να δηλώσει ότι δεν τη αγγίζουν οι απειλές των τζιχαντιστών και ότι αν επικεντρωθεί σε τέτοιες απειλές τότε «θα πρέπει να ζει κάτω από το κρεβάτι».

1 σχόλιο

  1. Να τους χαιρονται τους τζιχαντιστες οι ΗΠΑ και η Τουρκια που συναλλασσονται μαζι τους ανοικτα κατα των Κουρδων Συριων Ιραν κλπ και μετα κανουν τη παπια για διωξουν τα πυρομαχικα απο τις αποθηκες τους. Δεν εχει περασει χειροτερος προεδρος απο το Ομπαμια (πιθανοτατα κρυφοισλαμιστης) παροτι στηριζεται και απο εβραικα κεφαλαια και ο Μπους με τα ανεκδοτακια του κια τις επιδρομες του φαινεται μπροστα του παιδι του κατηχητικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση