GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένταση λόγω Χρύσανθου...

Ένταση επικράτησε στο τρίγωνο μεταξύ υπουργείου Οικονομικών, Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τη συμμετοχή του συμβούλου του πρωθυ...

Ένταση επικράτησε στο τρίγωνο μεταξύ υπουργείου Οικονομικών, Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τη συμμετοχή του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Το γεγονός ότι ο κ.Λαζαρίδης εμφανίστηκε μαζί με τον έτερο σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου στη σημερινή συνάντηση προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε υπόγεια αντιπαράθεση με το σύμβουλο του πρωθυπουργού, καθώς εκφράζουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου έσπευσε να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ΄ότι ο κ.Λαζαρίδης ήλθε στη συνάντηση, καθώς προ ημερών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε ζητήσει να συμμετάσχουν οι Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Κυριάκος Πιερακάκης στις διαπραγματεύσεις και το υπουργείο Οικονομικών είχε αρνηθεί με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να μετέχουν κομματικά στελέχη.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν δε ότι το ζήτημα δεν ανακινήθηκε από τη δική τους πλευρά, δείχνοντας προς τη Χαριλάου Τρικούπη.
Πηγές του Μαξίμου πάντως έλεγαν ότι ο κ.Λαζαρίδης δεν είναι κομματικό αλλά κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο συμμετείχε στη συζήτηση στο Παρίσι και στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ και θα συμμετέχει και στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, με την ιδιότητα του συμβούλου του πρωθυπουργού. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού έλαβε μέρος τελικά στις σημερινές συζητήσεις, πλην μίας συνάντησης διάρκειας μισής ώρας μεταξύ του κ.Χαρδούβελη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του κ.Παπασταύρου.
Μετά τις διαστάσεις που πήρε το ζήτημα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν επισήμως ότι ο κ.Λαζαρίδης θα συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τα θέματα του χρέους και του προϋπολογισμού, τα οποία γνωρίζει και πως δεν ετέθη ζήτημα από κανέναν, παραπέμποντας και σε διάψευση του υπουργείου Οικονομικών.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση