GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα δικαστήρια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Ζερδελής, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Τεντόμας ...



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Ζερδελής, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Τεντόμας και τα... τοπικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη Μυτιλήνη, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Μάντζαρης και ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, κατά το μέρος εκείνο που απέρριψε την ένστασή τους με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί η εκλογή του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Ευστράτιου Κύτελη.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης είχε ανακηρύξει την κυρία Καλογήρου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Όμως, τα επίμαχα τέσσερα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει ένσταση κατά της εκλογής της Χριστιάνας Καλογήρου (ΝΔ) ως περιφερειάρχου Β. Αιγαίου και κατά του αντιπεριφερειάρχη κ. Κύτελη.

Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με απόφασή του ακύρωσε την ανακήρυξη της κυρίας Καλογήρου, καθώς διαπίστωσε κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή κατείχε διευθυντική θέση το αμέσως προηγούμενο διάστημα των εκλογών. Δηλαδή ασκούσε καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.

Αντίθετα, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά απέρριψε την ένσταση κατά του κ. Κύτελη.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ήδη η κυρία Καλογήρου και ζητάει να ανακληθεί η εφετειακή απόφαση με την οποία εξέπεσε του αξιώματός της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση με την οποία ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου κατά το σκέλος εκείνο που δεν έκανε δεκτή την ένστασή τους, ως προς τον κ. Κύτελη.

Οι τέσσερεις υποστηρίζουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης έχει και αυτός κώλυμα εκλογιμότητας, καθώς από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε την ιδιότητα του διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ και παράλληλα από την 1η Ιανουαρίου 2012 της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, αναφέρουν οι τέσσερεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι εσφαλμένα το Διοικητικό Εφετείο ερμήνευσε την εκλογική νομοθεσία και ότι από την θέση που κατείχε ο κ. Κλύτελης είχε σημαντικές δυνατότητες επηρεασμού σε ψυχολογικό επίπεδο της εκλογικής βούλησης.
Πηγή

1 σχόλιο

  1. 1. ΤΣΙΡΙΖΑ:= Στρατούλης.

    2. ΣΦΥΡΙΖΑ: (αδιάφορα),= Αλαβάνος 

    3. ΤΑΓΥΡΙΖΑ: = Παπαδημούλης

    4. ΤΡΙΓΥΡΙΖΑ: (είδα φως και μπήκα!),= Σακοράφα

    5. ΜΥΡΙΖΑ (την εξουσία): Τσίπρας

    6. ΡΙΣΚΑΡΙΖΑ: (με τους Τούρκους!)= Μπαλάφας

    7. ΠΙΣΩΓΥΡΙΖΑ: = Λαφαζάνης

    8. ΞΥΡΙΖΑ: =Τατσόπουλος

    9. ΤΡΙΛΙΖΑ: (με τα οικονομικά!)= Σταθάκης

    10. ΑΣΠΡΙΖΑ: (παράνομοι μετανάστες)= Κουράκης

    11. ΧΑΡΙΖΑ: (καταθέσεις)= Γλέζος

    12. ΔΙΟΡΙΖΑ: (κατά χιλιάδες, στο Δημόσιο...)= Βούτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση