GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέτρα για την εξάπλωση του Έμπολα παίρνουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ θωρακίζονται απέναντι στον ιό Έμπολα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα να στέλνει τρεις χιλιάδες στρατιώτες στη.....




Οι ΗΠΑ θωρακίζονται απέναντι στον ιό Έμπολα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα να στέλνει τρεις χιλιάδες στρατιώτες στη... Δυτική Αφρική, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δίνει παραγγελία για 160 χιλιάδες ειδικές στολές "Hazmat" για την προστασία του ιατρικού προσωπικού και το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Λοιμώξεων να προειδοποιεί Αμερικανούς γιατρούς και νοσοκομεία ότι έφτασε η ώρα για να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Οι ανακοινώσεις αυτές δείχνουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένει την εξάπλωση του ιού και στο έδαφος της εντός των επόμενων ημερών καθώς τα αεροπορικά ταξίδια σε χώρες που έχουν πληγεί από τον θανατηφόρο ιό ευνοούν την μετάδοση του ιού. Όπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο κορυφαίος Γερμανός ιολόγος, Γιόνας Σμιτ Χανασίτ η μάχη κατά του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνα και τη Λιβερία έχει ήδη χαθεί προβλέποντας ότι ο ιός θα σκοτώσει συνολικά πέντε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Από την πλευρά του, σε άρθρο του στους New York Times, o Mάικλ Οστερχολμ , διευθυντής του Κέντρου Λοιμωδών Ερευνών και Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα επισημαίνει πως το σενάριο ο ιός Εμπολα να μπορεί να μεταλλαχθεί και να μεταδίδεται μέσω του αέρα είναι μία πιθανότητα.

Όλα αυτά την ώρα που οι υγειονομικές αρχές στη Δυτική Αφρική αγωνίζονται για να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία του ιού που μέχρι τώρα έχει προκαλέσει το θάνατο ανθρώπων 2.400 ανθρώπων ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αγγίξει τον αριθμό των 4.784, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση