GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύσκεψη για τον παράνομο καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι

Σύσκεψη για την εξέλιξη της υπόθεσης κατεδάφισης παράνομων κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι , όπως και για τα σχ...



Σύσκεψη για την εξέλιξη της υπόθεσης κατεδάφισης παράνομων κτισμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι , όπως και για τα σχέδια μετεγκατάστασής τους πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία των Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλη Αγγελάκα, Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και του προέδρου των Ρομά Χαλανδρίου Στέλιο Καλαμιώτη . Μετά από μακρά συζήτηση, όλες οι πλευρές κατέληξαν στα εξής:

1. Χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και με τη συναίνεση των Ρομά Χαλανδρίου, θα κατεδαφιστούν αύριο 12 παράνομα κτίσματα εντός του καταυλισμού τα οποία έχουν καταγραφεί στις αυτοψίες της πολεοδομίας ως ακατοίκητα και για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

2. Η μετεγκατάσταση των Ρομά στον οικισμό που έχει ήδη δημιουργηθεί για τη φιλοξενία τους, στα Μέγαρα, θα ανασταλεί για εύλογο χρονικό διάστημα ολίγων μηνών. Στο διάστημα αυτό, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, αρμόδιος για την εύρεση χώρου όπου θα στεγαστούν οι Ρομά, καλείται να προτείνει βιώσιμη και υλοποιήσιμη λύση. Εφόσον υποδειχθεί η κατάλληλη περιοχή, οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής θα συνδράμουν ώστε να δημιουργηθεί οικισμός με τις απαραίτητες υποδομές, όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί άλλη περιοχή για την μετεγκατάσταση των Ρομά, παραμένει εν ισχύ η απόφαση μεταφοράς των κατοίκων στον ήδη υπάρχοντα οικισμό, στα Μέγαρα.

3. Ο Νόμος θα τηρηθεί σε κάθε περίπτωση και τα καταπατημένα οικόπεδα θα αποδοθούν στους νόμιμους -βάσει των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων- ιδιοκτήτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση