GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Δεν μοιράζουμε παροχές

Στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις επικρίσεις που δέχεται για παροχολογία και την προεδρική εκλογή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ...


Στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις επικρίσεις που δέχεται για παροχολογία και την προεδρική εκλογή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.
Για τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει παροχές προκειμένου να παραπλανήσει τον λαό ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε: «Είναι πράγματι προσβλητικό που ο λαός σήμερα υποφέρει κάποιοι να μιλάνε για παροχές. Είναι παροχή να έχουμε έγνοια και σχέδιο ώστε να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι γύρω μας; Το πρόγραμμα σίτισης είναι παροχή; Το πρόγραμμα για παροχή ρεύματος για αυτούς που πεθαίνουν είναι παροχή; Ή είναι παροχή να ξεφύγουμε από αυτή την ζούγκλα του ΕΝΦΙΑ; Είναι παροχή να λες ότι θα αντικαταστήσουμε αυτόν τον φόρο με έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας; Μήπως είναι παροχή να πάρουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να κλείσουν οι τρύπες και να ενισχύσουμε την απασχόληση; Που είναι οι παροχές;»

«Δεν μοιράζουμε υποσχέσεις»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν μοιράζει υποσχέσεις. «Εμείς δώσαμε ένα σχέδιο που έχει αναπτυξιακή προοπτική. Ας μας πουν όσοι μας κατηγορούν για παροχές πως θα αντιμετωπίσουν την ύφεση, την ανεργία. Εμείς δεν διατυπώσαμε το πρόγραμμα που θα θέλαμε αλλά αυτό που μπορούμε κοστολογημένα υπολογίζοντας τις δημοσιονομικές δυσκολίες που αφορούν την πραγματική οικονομία». Επιπλέον σημείωσε ότι «δεν θα βρέξει κάποια στιγμή ανάπτυξη και προκαλώ τους πολιτικούς μας αντιπάλους με ποιο διαφορετικό τρόπο πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να βγει από τη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα».

«Ζητάμε εκλογές χθες»
Παράλληλα επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό. «Θέσαμε τη σημασία μίας σκληρής και επιθετικής διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για το χρέος και η χώρα μας να μην μείνει απέξω σε μία συζήτηση που υπάρχει τώρα στην Ευρώπη. Για εμάς αυτή η διαπραγμάτευση είναι κομβική και θεωρούμε κρίσιμο η χώρα να διαπραγματευθεί και να μην απέχει από αυτή τη διαδικασία. Να μην αποφασίσουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Είναι σίγουρο ότι με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι πιστωτές χωρίς η χώρα να αποφασίσει. Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε εκλογές χθες. Θεωρούμε πως η χώρα πρέπει να προσφύγει το συντομότερο συντεταγμένα στην λαϊκή ετυμηγορία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την επόμενη βουλή»
Αναφορικά με το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας την ερχόμενη Άνοιξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να κάνει με το πρόσωπα. «Το θέμα της προεδρικής εκλογής έχει να κάνει με τον μείζον θέμα, με τη συνέχιση ή μη μίας πολιτικής που βρίσκεται σε δυσαρμονία με το λαϊκό συναίσθημα. Ο κ. Σαμαράς θέλει να κρατηθεί γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας για να συνεχίσει να υλοποιεί ένα καταστροφικό πρόγραμμα για τον λαό. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την επόμενη βουλή και αυτό το πρόσωπο στην ώρα που θα προταθεί θα πρέπει να συγκεντρώνει και θα συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

 «Δεν θα σχολιάσω δηλώσεις του κ. Σαμαρά»
Για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Realnews, ο οποίος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές πριν από την προεδρική εκλογή, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ ούτε να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει αλλά με ενδιαφέρει τι κάνει ο κ. Σαμαράς. Και για τον υπαινιγμό για την παρέμβαση μας στο ΣΔΟΕ ότι είχαμε να πούμε το είπαμε και όλοι έχουν κατανοήσει».

«Επιλέγουμε τον δημοκρατικό δρόμο»
Σε ερώτηση εάν τελικά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν υλοποιηθεί τι σκοπεύει να πράξει η αξιωματική αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Το αν συμφωνεί ή όχι η πλειονότητα της κοινής γνώμης με πρόωρες εκλογές θα το δούμε. Οι εκλογές σε εθνική κλίμακα, που αφορούσαν βέβαια τις ευρωπαικές εκλογές, έδωσαν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Εμείς επιλέγουμε το δημοκρατικό δρόμο για μια πολιτική ανατροπή που είναι αναγκαία. Δεν επιλέγουμε ούτε την έφοδο στα ανάκτορα ή ούτε την εξ εφόδου ανάκτηση της εξουσίας. Εμείς επιλέγουμε το δημοκρατικό δρόμο και εξαντλούμε όλα τα περιθώρια για να υπάρξει ανατροπή αυτής της κυβέρνησης».

«Η λύση δεν είναι δάνεια»
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του δεν στηρίζεται στον δανεισμό. «Δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην αξία μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να δοθεί η προοπτική ενός ισχυρού πακέτου για την ανάπτυξη. Κατά τη δική μας στρατηγική ο δανεισμός δεν είναι λύση γιατί αυτή τη στιγμή η χώρα συσσωρεύει δάνεια για να αποπληρώνει τα προηγούμενα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Το δημόσιο χρέος έχει φτάσει στο 176% το ΑΕΠ, που είναι πρωτοφανές για μία χώρα σε καιρό ειρήνης. Η λύση για εμάς δεν είναι δάνεια πάνω σε παλαιά δάνεια. Εμείς βλέπουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ξεκινάει η συζήτηση στην Ευρώπη που μιλάει για την ανάγκη να υπάρξει ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων έξω από το σύμφωνο σταθερότητας».
Παράλληλα σημείωσε ότι «εμείς θα υλοποιήσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης δεν στηρίζεται στο ότι κάποιος θα μας δανείσει αλλά προέρχεται από υπάρχοντες πόρους. Δεν είναι η λογική μας ότι κάπου υπάρχουν τα λεφτά και θα τα βρούμε. Η λογική μας είναι ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί νέος πλούτος από την επιστροφή στην ανάπτυξη. Μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από την κρίση».

Ανοιχτό προσκλητήριο
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνεται σε όλο τον λαό. «Στον απολογισμό το βράδυ των εκλογών δεν θα τους μετρήσει κανείς να δει αν οι ψηφοφόροι είναι κεντροαριστεροί, αριστεροί κλ.π. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλο τον λαό. Κατανοούμε βεβαίως ότι όλος αυτός ο κόσμος δεν έχει γίνει ξαφνικά ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξήγησε ότι το κόμμα δεν προτείνει μόνο αντίδραση αλλά και λύσεις.

Ιδιωτικοποιήσεις
Σε ερώτηση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις ιδιωτικοποιήσεις ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «εμείς θα επανεξετάσουμε κάθε σύμβαση. Ε ελληνική βουλή όχι εμείς. Με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, κάθε σύμβαση που βρίσκεται σε σύγκρουση με το δημόσιο συμφέρον δεν θα διστάσουμε να την ακυρώσουμε».
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

    ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση