GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύριοι διασωθέντες Χριστιανοί καταθέτουν μηνύσεις κατά του γαλλικού κράτους

Επιμέλεια: Δ. Πορφύρης - Π. Σταφυλά O κ Damien Viguier δικηγόρος του ΔΣ Γενεύης, Δρ. εγκληματολογίας και πανεπιστημιακός ανα...



Επιμέλεια: Δ. Πορφύρης - Π. Σταφυλά

O κ Damien Viguier δικηγόρος του ΔΣ Γενεύης, Δρ. εγκληματολογίας και πανεπιστημιακός αναφέρει ότι 15 χριστιανοί οι οποίοι επέζησαν των σφαγιασμών και των εκτοπισμών που...
πραγματοποιήθηκαν στην Χομς και στη Μααλούλα καθώς και κάποιοι αλαουίτες που διασώθηκαν από τη Λατάκκεια, στρέφονται δικαστικά εναντίον του Γαλλικού Κράτους.(δίκτυο Βολταίρος)

Κατηγορούν τον ΥΠΕΞ της Γαλλίας, Laurent Fabius ότι όχι μόνο καταφέρθηκε συστηματικά κατά της συριακής κυβέρνησης αλλά και προωθούσε την τρομοκρατία και ιδιαίτερα την τρομοκρατική οργάνωση παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, Al Nosra.

Συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου 2010, εν μέσω Αραβικής Άνοιξης, σε επίσκεψή του στο Μαρόκο ο Laurent Fabius άσκησε κριτική ακόμα και στις ΗΠΑ για την απόφασή τους να συμπεριλάβουν την Αλ Νόσρα στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.Ισχυρίστηκε δε ότι στη Συρία η οργάνωση έχει διαδραματίσει ένα θετικό ρόλο.

Πρόκειται για τη γνωστή παραφυάδα της Αλ Κάιντα Jabhat al Nosra (Μέτωπο της Νίκης) η οποία κατέστρεψε, λεηλάτησε, πυρπόλησε , βασάνισε και προσηλύτισε δια της βίας στο Ισλάμ. Τα περιστατικά που αφορούν τις διώξεις και γενοκτονίες των χριστιανών αναφέρονται στη Μααλούλα και διαδραμάτιστηκαν το πρωινό της 5ης Σεπτεμβρίου 2013 και στην επαρχία της Χομς στις 10 Σεπτεμβρίου και 21 Οκτωβρίου 2013. Οι αλαουίτες αναφέρονται στα επίσης πραγματικά γεγονότα της γενοκτονίας τους στην επαρχία της Λατάκειας στις 4 και 5 Αυγούστου 2013.

Στα πλαίσια της ιδιότητάς του ως ΥΠΕΞ Γαλλίας ο Fabius κατηγορείται για σειρά σφαλμάτων και σχετική μήνυση κατατέθηκε εναντίον του στο Ειδικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Γαλλίας που έχει τη δικαιοδοσία εκδίκασης σφαλμάτων και παραβάσεων μελών της κυβέρνησης κατά την χρονική περίοδο των αποδιδόμενων πράξεων.

Συγχρόνως, οι διασωθέντες Σύριοι πολίτες υπό την καθοδήγηση επιτροπής δικηγόρων , απεύθυναν από τις 26 Μαρτίου 2014 αίτημα στον Πρωθυπουργό της Γαλλίας με το οποίο του ζητούσαν να αναγνωρίσει την ευθύνη του Γαλλικού κράτους . Μετά την αρνητική απάντηση στις 1/6/14, τα θύματα κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου στο Παρίσι, η οποία πρωτοκολλήθηκε στις 31 Ιουλίου 2014.

Οι δυο μηνύσεις που είχαν κατατεθεί στο Ειδικό Δικαστήριο, κατέληξαν όπως ήταν αναμενόμενο, στο αρχείο. Αυτή τη φορά, 4 μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν εκ νέου κατά του Laurent Fabius για το έγκλημα της τρομοκρατίας. Οι μηνυτές απέστειλαν γράμμα και στον Γενικό Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας του να ασκήσει τις προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση