GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δέσμευση για το Πειθαρχικό Δίκαιο των εκπαιδευτικών

Τη δέσμευσή του για άμεση αλλαγή στο Πειθαρχικό Δίκαιο των εκπαιδευτικών και τη θεραπεία της διάταξης που προβλέπει αδιακρίτως τη θέ...


Τη δέσμευσή του για άμεση αλλαγή στο Πειθαρχικό Δίκαιο των εκπαιδευτικών και τη θεραπεία της διάταξης που προβλέπει αδιακρίτως τη θέση σε αυτοδίκαιη αργία, εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Α” Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιάννη Αμανατίδη κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις».
Παράλληλα, η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις του βουλευτή αναφορικά με την αναστάτωση που επικρατεί στα σχολεία για την υπέρβαση του διδακτικού ωραρίου και την κάλυψη των κενών στο πρωινό πρόγραμμα.
Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος, απαντώντας στον κ. Αμανατίδη , αναγνώρισε την αναγκαιότητα αλλαγής του πειθαρχικού δικαίου που αφορά τους εκπαιδευτικούς, ανακοινώνοντας την ανάθεση της επεξεργασίας του θέματος σε ομάδα νομικών συμβούλων του Υ.ΠΑΙ.Θ., ώστε να γίνει διάκριση μεταξύ των πειθαρχικών αδικημάτων που με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, οδηγώντας σε πολλές περιπτώσεις αδίκως, εκπαιδευτικούς σε αυτοδίκαιη αργία. Μάλιστα, δεσμεύτηκε η τροποποίηση του νομικού πλαισίου να γίνει άμεσα σε επόμενο σχέδιο νόμου της αρμοδιότητάς του.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των θέσεων σε αυτοδίκαιη αργία εκπαιδευτικών με προσχηματικό κατηγορητήριο στη βάση του νέου Πειθαρχικού Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ιδιαίτερα της ασαφούς και πολλαπλά ερμηνευόμενης διάταξης για "ανάρμοστη συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας", έχει επανειλημμένως τεθεί στην ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. με ερωτήσεις και άλλες παρεμβάσεις με αφορμή πολλαπλά κρούσματα που έχουν σημειωθεί ανά την επικράτεια .
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση