GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Βαριά καμπάνα" σε μέλη σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Βαριές ποινές επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε επτά από τους εννέα κατηγορούμενους – μέλη σπείρας που διακινούσε με...



Βαριές ποινές επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε επτά από τους εννέα κατηγορούμενους – μέλη σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην Πάτρα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Χθες ολοκληρώθηκε η δίκη και η έδρα αποφάσισε να καταδικάσει τους επτά και να αθωώσει άλλα δύο άτομα που είχαν κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακίνηση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 11 και 10 χρόνια αντίστοιχα, ο τρίτος σε 8 χρόνια, άλλοι τρεις σε 7 έτη και ο έβδομος σε 3 χρόνια.

Αρχικά να θυμίσουμε πως η μεγάλη επιχείρηση που έγινε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Κρατικής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών είχε ως στόχο τον εντοπισμό οπλισμού, όμως τελικά η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των συνομιλιών των κατηγορουμένων αποκάλυψε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Το ιστορικό της υπόθεσης και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στη Δυτική Ελλάδα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν (31-7-2013) μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας σε Πάτρα, Αίγιο και Μεσολόγγι, με συμμετοχή τουλάχιστον εξήντα αστυνομικών, δεκατέσσερα συνολικά άτομα (πέντε ημεδαποί και εννέα Αλβανοί) ηλικίας από 22 έως 57 ετών, από τους οποίους τέσσερις αλλοδαποί είναι ήδη έγκλειστοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει είκοσι ακόμα άτομα τα οποία αναζητούνται από τις Αρχές και αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης, κατοχής και χρήσης ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ειδικότερα Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που συλλέχθηκαν με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, κατάφεραν μετά από ενδελεχή πεντάμηνη και πλέον έρευνα, να ταυτοποιήσουν την εμπλοκή των δραστών στην οργάνωση καθώς και τον τρόπο δράσης τους.

Από την συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, ταυτόχρονα σε πολλά σημεία της Πάτρας, του Αιγίου και του Μεσολογγίου, συνελήφθησαν δεκατέσσερις συνολικά άνδρες, πέντε ημεδαποί ηλικίας 57, 47, 38, 31, 22 ετών και εννέα υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 38, 37, 35, 29, 22, 24, 27, 28, 36 ετών, από τους οποίους οι τέσσερις τελευταίοι ήταν ήδη έγκλειστοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν πραγματοποιηθεί δεκαέξι κατ’ οίκον έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών και έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων τα εξής :

• 800 γραμμάρια κάνναβης σε διάφορες συσκευασίες.
• Ένα κιλό αφορολόγητου καπνού.
• 143 γραμμάρια άγνωστης χημικής σύνθεσης.
• Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
• Τριάντα δυο κινητά τηλέφωνα με κάρτες sim.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οργάνωση λειτουργούσε πέραν του ενός έτους με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους έχοντας συγκεκριμένη ιεραρχική δομή (άλλοι προμηθεύονταν και μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες και άλλοι τις διέθεταν προς πώληση), ενώ προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβη, από την Αλβανία τις οποίες διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος συνεχίζονται.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση