GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος για εκβιασμό υποψηφίου Δημάρχου!

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομία...



Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 49χρονου υπαλλήλου σε Δήμο της Βόρειας Ελλάδας και 47χρονου ιδιώτη, οι οποίοι συνελήφθησαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία, εξύβρισης, απειλής και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr πρόκειται για υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης και θύμα του εκβιασμού ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης, και επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών για τη Θεσσαλονίκη μας», Αρμόδιος (Μάκης) Στεργίου.

Ειδικότερα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, οι δύο συλληφθέντες απαίτησαν εκβιαστικά από τον κ. Μ. Στεργίου, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να σταματήσουν να τον εξυβρίζουν μέσω δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, το αρχικό χρηματικό ποσό των εκβιαστικών απαιτήσεων των δραστών έφθανε τις 120.000 ευρώ, το οποίο μετά από διαπραγματεύσεις έπεσε στις 45.000 ευρώ!

Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να τα καταβάλει ο 66χρονος υποψήφιος Δήμαρχος, προκειμένου να σταματήσουν να τον εξυβρίζουν μέσω δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης να αποσύρει ο 49χρονος Δημοτικός υπάλληλος, σχετικά ανηρτημένα δημοσιεύματα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που διεξήχθη χθες το μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, συνελήφθη ο 47χρονος ιδιώτης, ο οποίος προηγουμένως είχε παραλάβει ως «προκαταβολή» από τον υποψήφιο Δήμαρχο, το ποσό των 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη και ο 49χρονος Δημοτικός υπάλληλος.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται, σήμερα, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση