GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: Εργασιακός μεσαίωνας σε εκπαιδευτήρια

Οι απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου αποδίδουν τώρα «καρπούς»... Οι ρυθμίσεις αυτές ...



Οι απαράδεκτες νομοθετικές ρυθμίσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου αποδίδουν τώρα «καρπούς»... Οι ρυθμίσεις αυτές σε συνδυασμό με την αδιαφορία της Διοίκησης στην εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων του Ν. Ιωαννίνων έχει γιγαντώσει την ασυδοσία και την αυθαιρεσία.
Δυστυχώς σε κάποια από αυτά επικρατεί εργασιακός Μεσαίωνας. Αποκορύφωμα τα όσα συμβαίνουν στα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια, όπου ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αν και ανέλαβαν κανονικά υπηρεσία την 1η Σεπτεμβρίου και χωρίς να τους έχει γίνει καμία νύξη από την ιδιοκτησία του σχολείου, επιστρέφοντας αμέριμνοι στα σπίτια τους τις προηγούμενες ημέρες έλαβαν εμβρόντητοι εξώδικα με τις καταγγελίες της σύμβασής τους. Συνολικά το σχολείο έχει απολύσει έξι εκπαιδευτικούς.
Γίνεται φανερό ότι με την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση τα ιδιωτικά σχολεία μετατρέπονται σε super market πτυχίων και οι εκπαιδευτικοί σε αναλώσιμους υπαλλήλους χωρίς κανένα δικαίωμα που είναι ευάλωτοι σε πιέσεις και απειλές. Με αυτό τον τρόπο πλέον τίθεται σοβαρό ζήτημα για την εγκυρότητα των ενδοσχολικών διαδικασιών (εξετάσεις, βαθμολογίες) και της έκδοσης των τίτλων σπουδών.
Η τραγική αυτή κατάσταση επιδεινώνεται, επειδή η αρμόδια για τον έλεγχο των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής των Ιωαννίνων Διεύθυνση Δ.Ε. αδιαφορεί για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής και δεν ανταποκρίνεται στις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ. Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή το φαινόμενο των ασύδοτων και κυνικών απολύσεων στα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια, απέστειλε επιστολές τόσο στη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης όσο και στην Διεύθυνση Δ.Ε. Ιωαννίνων. Ελπίζουμε έστω και στην ύστατη ώρα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη τους σχολικού έτους, η πολιτεία και οι εποπτικοί της θεσμοί να πράξουν το αυτονόητο: Να διαφυλάξουν το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης αλλά και το δημόσιο συμφέρον που κινδυνεύει από πρακτικές βαρβαρότητας που ασκούνται σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση