GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας και Υδατοκαλλιεργειών Κρήτης

Στο Ι.ΘΑ.Β.Β.Υ.Κ βρέθηκε χτες ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κ. Δαμαβολίτης, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου κ. Α. Μα...



Στο Ι.ΘΑ.Β.Β.Υ.Κ βρέθηκε χτες ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κ. Δαμαβολίτης, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου κ. Α. Μαγουλά και τον διευθυντή ερευνών κ. Ν. Παπανδρουλάκη. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εισήγηση του βουλευτή στο σ/ν για τις υδατοκαλλιέργειες, έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.
Ο κ. Μαγουλάς αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στη δημιουργία του ινστιτούτου, ενημέρωσε το βουλευτή για τους στόχους που είναι η έρευνα, η τεχνολογική ανάπτυξη και η καινοτομία στους τομείς τους οποίους δραστηριοποιείται, τονίζοντας την ανταγωνιστικότητα των ομάδων εργασίας στην απορρόφηση και ανάθεση ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων. Ο κ. Παπανδρουλάκης επεσήμανε την συνεισφορά του Ι.ΘΑ.Β.Β.Υ.Κ στον παραγωγικό τομέα υποδεικνύοντας τα οφέλη στην ανάπτυξη και εξωστρέφεια της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ένα πιλοτικό έργο ιχθυοκαλλιεργειών που προωθείται και βασίζεται σε πολυχρηστικές πλατφόρμες ανοιχτής θαλάσσης αποτελούμενες από δομές παροχής αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Παράλληλα με αυτό το μοντέλο γίνεται προσπάθεια διαφοροποίησης παραγωγής όσον αφορά το είδος (βλάχος, μαγιάτικο, κρανιός) αλλά και τον τρόπο καλλιέργειας με έμφαση στις βιολογικές μεθόδους.

Ο κ. Μαγουλάς δεν παρέλειψε να αναφέρει τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μηχανισμός πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού, εφιστώντας την προσοχή του κ. Δαμαβολίτη στο επικείμενο σ/ν του Υπουργείου Παιδείας που πρόκειται να αντικαταστήσει το ν.1584/1985.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση