GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κικίλιας: Χωρίς υπερβολές η αστυνόμευση στη ΔΕΘ

Χωρίς υπερβολές και αστυνομοκρατία ασφάλεια και τάξη στη Θεσσαλονίκη είναι ο στόχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ενόψει των εγκ...

Χωρίς υπερβολές και αστυνομοκρατία ασφάλεια και τάξη στη Θεσσαλονίκη είναι ο στόχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ το προσεχές Σάββατο, όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη.

«Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας είναι η ασφάλεια και η τάξη για την πόλη, χωρίς να υπάρχουν υπερβολές. Αντιλαμβάνομαι ότι οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Από την άλλη θέλουμε να προασπίσουμε την τάξη και την ασφάλεια. Άρα, τη χρυσή μεσότητα ψάχνουμε να βρούμε ανάμεσα στα δύο» ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Κικίλια.

Σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες ενστόλων που θα γίνουν ενόψει της 79ης ΔΕΘ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι «σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων, είμαστε εδώ για να εφαρμόσουμε το νόμο».

Εκτός των εγκαινίων της ΔΕΘ στις δύο συναντήσεις συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η πάταξη του παραεμπορίου, η αποτελεσματικότερη αστυνόμευση σε δρόμους και γειτονιές και η καλύτερη αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Περιφέρειας, ενώ μετά τη ΔΕΘ θα γίνει συνάντηση με τον δήμαρχο στην οποία θα εξεταστούν συγκεκριμένα ζητήματα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι θέλει όσους περισσότερους αστυνομικούς γίνεται στους δρόμους γι αυτό μπορεί να γίνουν συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων, χωρίς αιφνιδιασμούς και μετά από συζήτηση.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση