GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Mπερδευτήκαμε, η ΝΔ είναι το χαμένο ΠΑΣΟΚ ή φιλοδοξεί να γίνει η νέα Δεξιά με λίγο κέντρο;"

Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος Μία ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για τα 40 χρόνια που τα είχε όλα επιχειρώντας να συσπειρώσει όλη την ...



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Μία ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για τα 40 χρόνια που τα είχε όλα επιχειρώντας να συσπειρώσει όλη την κεντροδεξιά παράταξη κάνοντας και ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή που
ήταν παρών στην αίθουσα Άθως Παλλάς, καθώς και στον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους προέδρους Ράλλη, Αβέρωφ, Μητσοτάκη και Έβερτ.

Δυστυχώς δεν είχε την ευγένεια να αναφερθεί και στα ιστορικά στελέχη που υπήρχαν στον χώρο του συνεδρίου της Χαλκιδικής και μερικά από αυτά είχαν οργανώσει με επιτυχία και σεβασμό στην παράταξη το τότε συνέδριο το 1978.

Το χειρότερο που άκουσαν οι εναπομείναντες Νεοδημοκράτες από τα χείλη του Σαμαρά ήταν το περίφημο «εμείς είμαστε η δημοκρατική παράταξη, εμείς είμαστε η παράταξη του εκσυγχρονισμού», με σαφείς αναφορές στο ΠΑΣΟΚ της περιόδου Σημίτη και Βενιζέλου, που ερμηνεύεται ως άνοιγμα προς τον κεντρώο χώρο κοινός ανοίξαμε και σας περιμένουμε και ντροπή δεν έχουμε.

Δεν έλειψε φυσικά και το προσκλητήριο προς την Δεξιά, ο κ. Σαμαράς καθώς δεν έλειψε από την ομιλία του το θρησκευτικό συναίσθημα και τα θρησκευτικά σύμβολα.

Φυσικά πολύ θα περίμεναν και καλό θα έκανε στην παράταξη τα ιστορικά στελέχη να κάθονται μαζί με τον πρόεδρο Κώστα Μητσοτάκη στα πρώτα καθίσματα του συνεδρίου για να τιμηθούν για την ιστορία τους και την συμβολή τους στην πάλαι ποτέ μεγάλη παράταξη, έτσι και αλλιώς είχαν καλεστεί από την Νέα Δημοκρατία με επίσημη πρόσκληση και όχι πρώτοι οι συνεργάτες του Σαμαρά και ειδικά οι τύπου Άδωνι Γεωργιάδη γιατί αυτοί δεν είναι το μέλλον της παράταξης αλλά το καταστροφικό παρών.

Η ουσία είναι μία ότι οι προσωπικές ιδεολογικές αγκυλώσεις και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν πρόκειται να ενώσουν την κεντροδεξιά και τέτοιες ομιλίες μόνο καλό δεν κάνουν και αυτό θα φανεί από το αποτέλεσμα.

Το πρόβλημα συνεχίζει να είναι ο ίδιος ο Σαμαράς η συμπεριφορά του και η ομάδα του με τις καταστροφικές επιλογές τους και το χειρότερο οι επαναλαμβανόμενες λανθασμένες επιλογές και εάν δεν λυθούν τα προβλήματα συμπεριφοράς τα δικά του και της ομάδα του και δεν πνίξει τις εμμονές του τότε δεν υπάρχει περίπτωση επανένωσης καμίας κεντροδεξιάς με αρχηγό τον Σαμαρά.

Οι δηλώσεις ότι η διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου θα συνοδεύεται από πλήρες άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, χωρίς αποκλεισμούς στελεχών και χωρίς την απαίτηση δηλώσεων μετάνοιας μόνο γέλιο φέρνουν και επιδεινώνουν τα πράγματα.

Ποιο απέχον στέλεχος θα ζητούσε μετάνοια και γιατί;

Άλλος και άλλοι εάν είχαν αξιοπρέπεια και ευθιξία θα έπρεπε να μετανιώσουν στα σοβαρά. Η προσπάθεια Σαμαρά να εμπεδωθεί ως ηγέτης του συνόλου της συντηρητικής παράταξης χωρίς να αλλάξει ύφος και χαρακτήρα δεν θα αποδώσει καρπούς και ξέρω πολύ καλά τι λέω γιατί συζητάω με αυτούς που θέλει να παραπλανήσει φέρνοντας τους σε ένα συνέδριο και αυτοί δεν επηρεάζονται εύκολα και ειδικά από τέτοιου είδους ομιλίες γιατί είναι στελέχη παλιά και γνωρίζουν και κρίνουν και αποφασίζουν με λογική.

Εάν δεν πάψει ο Σαμαράς να διακατέχεται από προσωπικές ιδεολογικές αγκυλώσεις και δεν σταματήσει να εξυπηρετεί με τις ενέργειες, αποφάσεις και επιλογές του μικροπολιτικές σκοπιμότητες τότε είναι χαμένος από χέρι και δεν τον σώζει ένα συνέδριο.

Όσο και να χρυσώνουν το χάπι κάποιοι στον Σαμαρά η αλήθεια είναι μία, τα στελέχη που απέχουν βαρέθηκαν να βλέπουν και να ακούν από την αυλή Σαμαρά να γίνονται αλλεπάλληλα λάθη που τους απομακρύνουν και άλλο από την Νέα Δημοκρατία και η ουσία είναι η αλλάζεις κύριε Σαμαρά η βουλιάζεις.

Το ύφος του Κώστα Καραμανλή ακούγοντας από κάτω την ομιλία Σαμαρά καθώς και τα βλέμματα των αποστασιοποιημένων στελεχών της πρώην μεγάλης παράταξης τα οποία παρακολούθησαν την ομιλία από την τηλεόραση δείχνουν το μέλλον της παράταξης.

2 σχόλια

  1. Σα(χλα)μαρά,

    πήγαινε να κρυφτείς κάπου ρε, ακροδεξιέ κωλοτούμπα!

    Είσαι η επιτομή του δοσιλογισμού και της απόλυτης πολιτικής ξεφτίλας και αναξιοπρέπειας!

    Πάρε τηλέφωνο τον Μπαλτάκο, να συνεννοηθείτε τι άλλες εντολές θα δώσετε στον Κασσιδιάρη και στα συντρόφια σας, τα "καλά" παιδιά της Χρυσής Αυγής!

    Ουστ... Πολιτικό σίχαμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. STA XRONIA TOY ΦΡΥΔΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΥΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΡΑ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ.ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΠΟΛΥ ΜΟΝΟΙ.ΣΤΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ.











    \

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση