GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Αζέροι και συγκυβέρνηση δεν θέλουν σκόπιμα να ακούσουν τις αντιρρήσεις για τη διαδρομή του ΤΑΡ"

Διαβάστε την ανακοίνωση του Τέρενς Κουίκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον ΑΜ-Θ Αντιπεριφερειάρχη, Θ. Μαρκόπουλο. «Είναι σαφές...



Διαβάστε την ανακοίνωση του Τέρενς Κουίκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον ΑΜ-Θ Αντιπεριφερειάρχη, Θ. Μαρκόπουλο.
«Είναι σαφές πλέον, ότι η εταιρία που ασχολείται με την χάραξη της διαδρομής και την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ που περνάει από την Ελλάδα, δεν θέλει σκόπιμα να αντιληφθεί, ότι ο σχεδιασμός της είναι βλαπτικός και μη αποδεκτός. Αφήστε που διαβλέπω σοβαρότατες αντιρρήσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, αφού οι Αζέροι στον νέο σχεδιασμό «αγγίζουν» την αρχαιολογική περιοχή των Φιλίππων.

Η νέα παραλλαγή της διαδρομής που προτείνει δεν θεραπεύει τα προβλήματα, που επισημαίνουν τόσο τα Επιμελητήρια όσο κι οι εκπρόσωποι της περιοχής της Καβάλας.

Από την πρώτη στιγμή, ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έχω προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους με δημόσιες δηλώσεις μου, ότι τόσο οι Αζέροι όσο κι η εδώ εταιρεία που έχει αναλάβει την ελληνική διαδρομή του ΤΑΡ, μας κοροϊδεύουν. Και μάλιστα, σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση κι ειδικότερα με το Υπουργείο Ενέργειας, εννοούν να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα και να μην λάβουν καθόλου υπόψη τις όποιες τεκμηριωμένες αντιρρήσεις τους βάζουν επάνω στον χάρτη όλοι οι τοπικοί φορείς, μέσα στους οποίους οφείλω να συμπεριλάβω και την ΑΜΘ Περιφέρεια και τον Δήμο Καβάλας.

Οι συζητήσεις που είχα πρόσφατα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν τόσο με Αζέρους συναδέλφους μου όσο και η επισήμανση των προβλημάτων που έκανα στον ίδιο τον Πρόεδρο της χώρας Αλίεφ, είχαν αποκαρδιωτικές απαντήσεις.

Ο μεν Πρόεδρος Αλίεφ παραδέχτηκε, ότι υπάρχουν προβλήματα «τα οποία μου έθεσαν και ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Έλληνας ΥΠΕΞ» όπως μου τόνισε χαρακτηριστικά, οι δε Αζέροι Βουλευτές ξεκαθάρισαν με τον πλέον απόλυτο τρόπο, ότι δεν θα γίνει αποδεκτή καμία υπέρβαση του ποσού κατασκευής! Και μιλάμε για μια απόκλιση μόλις έξι εκατομμυρίων σε ένα έργο δισεκατομμυρίων. Αυτό ζητάμε εμείς για την διέλευση του αγωγού από την Ανατολική Μακεδονία και κυρίως από την Καβάλα.

Και ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και ως Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, στέλνω το μήνυμα προς την πλευρά των Αζέρων και της εταιρείας τους, ότι:

Ο αγωγός ΔΕΝ θα περάσει, εάν δεν ικανοποιηθεί μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια ο σχεδιασμός, που προτείνουν ανυποχώρητα οι εδώ φορείς. Την οικονομία ας την κάνουν αλλού, δεν θα την κάνουν εδώ παίζοντας με εμάς».

Αυτή την δήλωση έκανε ο Τέρενς Κουίκ μετά την έκτακτη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, ζητώντας ενημέρωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία των Αζέρων, αλλά και για την συνάντηση που είχαν Περιφέρεια, Δημαρχεία και φορείς πριν από λίγες μέρες με τον Αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη στην Αθήνα.

«Έχοντας ασχοληθεί τόσο πολύ με το θέμα, φτάνοντας μέχρι και το Μπακού, είναι κρίμα – δεν θα πω περίεργο – που μονίμως κάποιοι… παραλείπουν να με ενημερώσουν για τις όποιες συναντήσεις, ώστε να λαμβάνω και εγώ μέρος, υπερασπιζόμενος κοινοβουλευτικά τα δίκαια αυτής της ΑΜ-Θ Περιφέρειας που υπηρετώ.

Πάντως ευχαριστώ τον κ. Μαρκόπουλο για την συνεργασία μας, που έγινε με απόλυτη ειλικρίνεια και μεγάλη διάθεση συνεργασίας από την πλευρά του, που με ικανοποίησαν απόλυτα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ προσθέτοντας, ότι για το θέμα είχε και μια πολύ χρήσιμη τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμη Καλπακίδη.

Στην έκτακτη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, παρούσα ήταν η Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού ΜΑ.ΘΡΑ.ΕΛ. Βίκυ Μουντζούρη.

Σήμερα το πρωί, ο Τέρενς Κουίκ είχε για το θέμα ΤΑΡ συνεργασία με τον Πολιτευτή των ΑΝΕΛ Γιώργο Τσακίρη, βασικό του συνεργάτη στα Αναπτυξιακά ΑΜ-Θ θέματα, ως κορυφαίο στέλεχος του Συνδυασμού ΜΑ.ΘΡΑ.ΕΛ.

3 σχόλια

  1. please visit this website for the best hotels in kathmandu at affordale price.
    http://www.hoteltrulyasia.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Annapurna Skyline Trek (The Royal Trek) is an introductory trek in Nepal and one of the shortest. This is one of the most beautiful and scenic route that has been eclipsed by other famed routes in the Annapurna region. Except for 4-5 days of leisurely walking on the trails from one community to another, this trek demands nothing more. Since this is one of the off the beaten treks in Nepal the availability of teahouses is very less and very basic.
    visit http://www.budgettrekking.com for more.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. It very rare in the other regions to find lakes made out of glacier deposits and in plenty. This trek takes you to beautiful emerald green and turquoise lakes. The lakes reflect the most magnificent reflection of the highest mountains. To add up, it takes you to the highest walkable passes, which is as well a fantastic vantage points. The vantage point offers views of one of the world’s highest mountains. Cho La offers the view of Everest and unlike the view from Kala Patthar. From Chola pass you can see the Everest dominating the entire landscape. Finally, we as well see the Everest base camp and the Kala Patthar which is the zenith of the trek

    visit https://www.budgettrekking.com/package/everest-base-camp-trek-via-gokyo-lakes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση