GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν βλέπει κινδύνους εκδήλωσης γενικευμένου αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Γενς Βά...


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν βλέπει κινδύνους εκδήλωσης γενικευμένου αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Γενς Βάιντμαν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης. Ο ίδιος προέβλεψε πως η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αυτή θα παραμείνει αδύναμη και κατά το 2015.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής δεν βλέπει σημαντικούς κινδύνους (εκδήλωσης γενικευμένου) κλιμακούμενου αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη», είπε ο Βάιντμαν στο Μιλάνο, έπειτα από μια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην οποία έλαβε μέρος.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην ευρωζώνη, η οποία έχει συνολικό ΑΕΠ που ανέρχεται σε 9,6 τρισεκ. ευρώ, βρισκόταν στο 0,3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, κάτι που οδήγησε στην απροσδόκητη νέα μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ στις αρχές αυτού του μήνα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση