GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καρκίνος: Ένας στους τρεις ασθενείς δεν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις

Οι Έλληνες καρκινιπαθείς αμελούν τις εξετάσεις τους, με αποτέλεσμα, η θεραπεία της νόσου, να είναι, όσο περνούν τα χρόνια, λιγό...



Οι Έλληνες καρκινιπαθείς αμελούν τις εξετάσεις τους, με αποτέλεσμα, η θεραπεία της νόσου, να είναι, όσο περνούν τα χρόνια, λιγότερο αποτελεσματική...

Όπως μεταδίδει το real.gr, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη το ένα τρίτο των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα, δεν διενεργούν την απαραίτητη εξέταση βιοδείκτη, εξαιτίας της απουσίας ασφαλιστικής κάλυψης, παρά την αναγνωρισμένη δυνατότητα εξοικονόμισης πόρων και τα οφέλη για τους ασθενείς.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και Διευθυντής του Τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας του Γ.Ν.Λάρισας κ. Αθανάσιος Αθανασιάδης, δήλωσε:

«Η εξατομικευμένη προσέγγιση συνιστά την πιο σύγχρονη θεραπευτική πρακτική και τον πιο δραστήριο και παραγωγικό τομέα έρευνας στην ογκολογία σήμερα. Η θεραπευτική φαρέτρα της ογκολογίας και της αιματολογίας διαθέτει ήδη αρκετές στοχεύουσες θεραπείες, που έχουν οδηγήσει, αν όχι σε ουσιαστική αλλαγή της έκβασης κάποιων καρκίνων, τουλάχιστον σε βελτίωση σημαντικών κλινικών παραμέτρων ».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το σύνολο των ογκολόγων που έλαβαν μέρος στην ΈΡΕΥΝΑ ανέδειξαν το κλινικό και οικονομικό όφελος που προκύπτει από τη διενέργεια της εξέτασης των βιοδεικτών, ο Επ. Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Παν / μιου Πελοποννήσου κ.Κυριάκος Σουλιώτης, ανέφερε: «Τα αποτελέσματα της έρευνας τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα της ασφαλιστικής κάλυψης των βιοδεικτών στην χώρα μας. Καθώς μπορούν ν αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αξιολόγηση των ασθενών, οι οποίοι αναμένεται να ωφεληθούν από την εξατομικευμένη θεραπεία, συμβάλλοντας κατ 'επέκταση στην ορθή κατανομή των περιορισμένων πόρων του ΕΟΠΥΥ και στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης εν γένει ».

Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό της Amgen, τον Δεκέμβριο του 2013, σε δείγμα 100 οικολόγων από όλη την Ελλάδα αποσκοπώντας στην καλύτερη κατανόηση των απόψεών τους σχετικά με την κλινική και οικονομική αξία των εξατομικευμένων θεραπειών και του επίπεδου πρόσβασης στις εξετάσεις των βιοδεικτών των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα.

1 σχόλιο

  1. Σα(χλα)μαρά,

    πήγαινε να κρυφτείς κάπου ρε, ακροδεξιέ κωλοτούμπα!

    Είσαι η επιτομή του δοσιλογισμού και της απόλυτης πολιτικής ξεφτίλας και αναξιοπρέπειας!

    Πάρε τηλέφωνο τον Μπαλτάκο, να συνεννοηθείτε τι άλλες εντολές θα δώσετε στον Κασσιδιάρη και στα συντρόφια σας, τα "καλά" παιδιά της Χρυσής Αυγής!

    Ουστ... Πολιτικό σίχαμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση