GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αμερικάνικη πρεσβεία στη Βοσνία αντιτίθεται στην ανέγερση ορθοδόξου ναού

Των Πορφύρη Δ. - Σταφυλά Π. Οι Αμερικανοί διπλωμάτες στη Βοσνία κατά την πάγια τακτική τους όχι μόνο επεμβαίνουν στα εσωτερικ...



Των Πορφύρη Δ. - Σταφυλά Π.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες στη Βοσνία κατά την πάγια τακτική τους όχι μόνο επεμβαίνουν στα εσωτερικά μιας τρίτης χώρας αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιτίθενται στην ανέγερση και στο άνοιγμα ορθόδοξου ναού του σερβικού στοιχείου.

H ρωσική Πράβδα στις 17.09.14 αναφέρει ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σεράγεβο έδειξε να προβληματίζεται από το άνοιγμα της ορθόδοξης εκκλησίας στο Budak κοντά στο Mνημείο πεσόντων του Potocari. Οι αμερικανοί διπλωμάτες που τον τελευταίο χρόνο είχαν καλέσει σε αναστολή των έργων γι αυτό το σχέδιο, εκφράζουν την απογοήτευσή τους που η κυβέρνηση επέτρεψε αυτά τα έργα. “Η θέση μας δεν άλλαξε. Παραμένουμε απόλυτα προβληματισμένοι από την ανέγερση της εκκλησίας στο Budak But και την οικοδόμησή της εκτός των αποικιών των Σέρβων τόσο κοντά στο παλιό τάφο και που παράλληλα αποτελεί και μνημείο γενοκτονίας στη Srebrenica . Πρόκειται για μια πρόκληση που δεν εξυπηρετεί τις νόμιμες ανάγκες των πιστών » αποφαίνεται η αμερικανική πρεσβεία.Η πρεσβεία ομοίως τόνισε την υποχρέωση στο σεβασμό όλων των θρησκειών αλλά υπογράμμισε ότι “οι ανάγκες και τα δικαιώματα των πιστών οφείλουν να είναι ισόρροπα .”

«Οι ανάγκες των πιστών οφείλουν να είναι συμβατές με τα νόμιμα δικαιώματα των υπολοίπων και σε αυτήν την περίπτωση ενδεχομένως παραβιάζονται τα δικαιώματα των ατόμων που οι οικογένειές τους τάφηκαν στο Potocari.”

Οι Αμερικανοί διατείνονται ότι το άνοιγμα της εκκλησίας στο Budak But “ανοίγει νέες πληγές στους Βόσνιους ” και δύναται να προξενήσει και νέες διαμάχες.

Η ορθοδοξία στην μετασοβιετική εποχή αποτελεί στόχο για τις ΗΠΑ αφού δομεί τον ιδεολογικό πυλώνα της αντίπαλης Ρωσίας. Οι ΗΠΑ στην εποχή του υπαρκτού σοσιαλισμού εργαλειοποίησαν την ορθοδοξία, έπαιξαν με την ρώσικη διασπορά των αντιφρονούντων διανοουμένων και επένδυσαν στην ανάδειξη της ως αντίπαλο δέος στον ιστορικό υλισμό με τη δημιουργία ορθόδοξων θεολογικών σχολών και ινστιτούτων,παροχή ασύλου,άνθιση ορθόδοξου μοναχισμού στο έδαφός τους. Όπως αντίστοιχα ευνόησαν τον καθολικισμό στην Πολωνία. Τώρα όμως που η ορθοδοξία αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Ρωσίας και του πανσλαβισμού και της πανορθοδοξίας επιχειρούν να την τσακίσουν όπου υπάρχει έστω και μειονοτικά Γιουγκοσλαβία, Σερβία, Συρία, Νέα Ρωσία, Κύπρος, Ελλάδα… Η πολιτική ορθοδοξία γι αυτούς είναι πιο επικίνδυνη από το πολιτικό ισλάμ που το ευνόησαν από την Αίγυπτο ως την Συρία και το Κόσοβο.

2 σχόλια

  1. ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΕΝΑΛΛΑΞ 31-30,ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΑΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΠΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

    Οι μονοί μήνες να έχουν μονό αριθμό ημερών,δηλαδή 31,
    και οι ζυγοί μήνες να έχουν ζυγό αριθμό ημερών,δηλαδή
    30,με μια μικρή εξαίρεση στα έτη που δεν είναι δίσεκτα,
    σ' αυτά ο Ιανουάριος να έχει 30 μέρες.Κάλλιστα μπορεί
    να το υιοθετήσει η Καθολική Εκκλησία,οι Προτεστάντες
    και η Ορθόδοξη Εκκλησία,και ο ΟΗΕ,ώστε να γίνει αυτή
    η ημερολογιακή μεταρρύθμιση.Είναι στρωτή,άρα θα αποβεί
    και δημοφιλής.Πραγματικό πρόβλημα στα εορτολόγια δεν προκύπτει (π.χ. η 30ή Φεβρουαρίου ας παρει τους μισούς
    Αγίους από την 1η Μαρτίου).
    Επίσης η ημερομηνία της πρώτης εαρινής πανσελήνου (το
    χριστιανικό Πάσχα είναι η πρώτη Κυριακή μετά) να μη
    λαμβάνεται από υπολογιστική μέθοδο,αλλά κατευθείαν από
    τις αστρονομικές εφημερίδες,και βάσει της πολιτικής ώρας
    Ιεροσολύμων και δη του μεσημβρινού που διέρχεται από το κέντρον του τρούλλου του ναού της Αναστάσεως (ώρα
    Γκρήνουιτς συν 2 ώρες,20 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΓΙΝΕ
    ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ :

    http://press-gr.blogspot.gr/2014/09/31-30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση