GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ: Θεολόγοι ζητούν να μη μειωθούν οι ώρες των Θρησκευτικών

Αντισυνταγματική και παράνομη είναι η μείωση κατά 50% των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο, υποστηρίζουν δ...


Αντισυνταγματική και παράνομη είναι η μείωση κατά 50% των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο, υποστηρίζουν δύο καθηγητές θεολόγοι, ο ένας από την Μυτιλήνη και ο άλλος από την Λαμία.
Για το λόγο αυτό προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί η από 27 Ιουνίου 2014 απόφαση του υφυπουργού Παιδείας κατά το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των ωρών διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο Λύκειο σε μία ώρα εβδομαδιαίως από δύο που διδασκόταν μέχρι τώρα.
Οι δύο καθηγητές υπογραμμίζουν ότι η εισαγωγή στα σχολεία του μαθήματος των Θρησκευτικών και η διδασκαλία του σε επαρκή αριθμό ωρών, αποτελεί ευθεία συνταγματική επιταγή (άρθρο 16 Συντάγματος), όπως αυτή διατυπώθηκε και στο νόμο 1566/1985.
Η απόφαση του υφυπουργού για τον περιορισμό των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών είναι άκυρη, σημειώνουν οι δύο καθηγητές, και αυτό, γιατί δεν περιέχει καμία αιτιολογία, όπως απαιτείται. Ακόμη, τονίζουν ότι ήδη από το 1988 το ΣτΕ έχει κρίνει ότι η μείωση των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών σε μια ώρα εβδομαδιαίως είναι αντισυνταγματική.
Τότε (1988) το ΣτΕ είχε κρίνει ότι η μείωση του μαθήματος των θρησκευτικών σε μία ώρα «δεν αποτελεί κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας και εν όψει του ειδικού σκοπού, εις τον οποίον αποβλέπουν αι διατάξεις του Συντάγματος» απαιτούμενον «ικανόν αριθμόν ωρών διδασκαλίας».

Πηγή: www.protothema.gr

2 σχόλια

  1. Την καζούρα στους θεολόγους τη χρειάζονται τα παιδιά. Να μη μειωθούν οι ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να σου κανει το υπουργειο της δια βιου μαθησης που επρεπε να λεγεται υπουργειο της Ν+2 μαθησης αφου απορριπτει την δυνατοτηατ να σπουδασει κανεις μετα τα Ν+2 ετη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση