GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλίδα συνδικαλίστρια: Η κυβέρνηση Ρέντσι δε θέλει διάλογο με τα συνδικάτα

Τη στάση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι καυτηρίασε η επικεφαλής του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, η Σουζάνα Κα...



Τη στάση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι καυτηρίασε η επικεφαλής του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, η Σουζάνα Καμούσο, σύμφωνα με την οποία ο Ιταλός πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν επιδιώκουν τον διάλογο με τα συνδικάτα αλλά την ίδια ώρα διατηρούν ανοικτή επικοινωνία με την Ένωση Βιομηχάνων της Ιταλίας.

«Πρέπει να καταγράψουμε ότι η κυβέρνηση δε σκοπεύει να αναπτύξει σχέσεις και διάλογο με τα συνδικάτα», δήλωσε η Καμούσο, μιλώντας στο ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rai 3.

Η Καμούσο πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση Ρέντσι λαμβάνει λεπτομερή γραπτά κείμενα από την Ένωση Βιομηχάνων και υιοθετεί τις συμβουλές της».

Οι δηλώσεις της Ιταλίδας συνδικαλίστριας αφορούν κυρίως στο σχέδιο της κυβέρνησης Ρέντσι να καταργήσει το δικαίωμα των εργαζομένων οι οποίοι απολύονται χωρίς βάσιμη αιτία να επαναπροσλαμβάνονται, καθώς και να προωθήσει μεταρρύθμιση που θα προβλέπει μόνον χρηματική αποζημίωση.

Για την Καμούσο, «η έκβαση της υπόθεσης αυτής θα δείξει αν θα επιστρέψουμε στην περίοδο της υποτελούς εργασίας ή αν θα προχωρήσουμε προς μια (...) αξιοπρεπή απασχόληση».

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης υπογράμμισε ότι «δεσμεύεται να θέσει τέλος στο καθεστώς της εποχικής απασχόλησης» και χαρακτήρισε «ιδεολογική μάχη» την δυνατότητα επαναπρόσληψης των εργαζομένων που απολύονται χωρίς να υπάρχει βάσιμη αιτία.

«Η αγορά εργασίας έχει αλλάξει. Το ιταλικό κράτος πρέπει να εγγυάται την δυνατότητα καταβολής χρηματικής αποζημίωσης και να προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση που να βοηθά πραγματικά τους πολίτες να βρουν νέα εργασία», είπε ο Ρέντσι.

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η γραμματεία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία θα προσπαθήσει να πετύχει έναν «εσωτερικό συμβιβασμό» ανάμεσα στην πλειοψηφία των μελών -η οποία υποστηρίζει την γραμμή Ρέντσι- και στη μειοψηφία που ζητεί να μπορέσει μην καταργηθεί η πρόνοια για την επαναπρόσληψη των εργαζόμενων που χάνουν άδικα την δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση