GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηταράκης: Εντός του έτους ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Παρατείνεται για έξι μήνες ακόμη η προθεσμία για την υποβολή αποδεικτικού έγκρισης τραπεζικού δανείου για έργα που έχουν υπαχθεί στο...


Παρατείνεται για έξι μήνες ακόμη η προθεσμία για την υποβολή αποδεικτικού έγκρισης τραπεζικού δανείου για έργα που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3908/11 με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Με τη νέα ρύθμιση ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αποδεικτικού έγκρισης τραπεζικού δανείου η 31η Μαρτίου 2015.
Η σχετική ρύθμιση, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, προστίθεται στη σειρά των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το υπουργείο για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ρευστότητας.
Στο μεταξύ, σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης γνωστοποίησε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα ψηφιστεί πριν το τέλος του έτους.
Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με επενδύσεις που έχουν υπαχθεί στο ν.3299/04:
Δόθηκε στους επενδυτές με το Ν. 4242/2014 οριζόντια τελική παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης επενδύσεων έως την 31-12-2015, εκτός αν προβλέπεται απώτερη ημερομηνία στην απόφαση υπαγωγής.
Εναλλακτικά, σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις έχουν υλοποιήσει το 50% της επένδυσης έως την 31-12-2014, μπορούν να αιτηθούν παράτασης ώστε να ολοκληρώσουν την επένδυση τους μέχρι την 31-12-2016. Σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως την 30-06-2015.
Κατ” εξαίρεση, για όσες επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα παραπάνω χρονοδιαγράμματα, λόγω αιτιολογημένων ειδικών και απρόβλεπτων δυσχερειών, τους παρασχέθηκε η δυνατότητα να αιτηθούν έως την 30-6-2014 παράταση προκειμένου να ολοκληρώσουν την επένδυση τους έως 31-12-2016. Τα σχετικά αιτήματα θα έχουν κριθεί εντός του 2014.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στις ρυθμίσεις, δήλωσε: «Με τον Αναπτυξιακό Νόμο, όπως τροποποιήθηκε το 2013, το υπουργείο Ανάπτυξης έβαλε τις βάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην προσπάθεια υλοποίησης των επενδύσεων τους. Η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε με την οριζόντια παράταση που δόθηκε το 2014 προκειμένου να διευκολύνει την υλοποίηση επενδυτικών έργων του παλαιότερου αναπτυξιακού Νόμου 3299/04. Με τις ρυθμίσεις που προωθήθηκαν έχουν εξαντληθεί πλέον όλα τα περιθώρια για την στήριξη επενδυτικών σχεδίων που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν εισέλθει ακόμα στη διαδικασία της υλοποίησης.
Βούληση του υπουργείου είναι να συμπαρασταθεί έμπρακτα στις προσπάθειες των υγιών επιχειρήσεων και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την απελευθέρωση κονδυλίων και τη χρηματοδότηση νέων έργων του νέου Αναπτυξιακού Νόμου ο οποίος θα ψηφιστεί εντός του έτους».
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. ΧΑ ΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΓΕΛΙΟΥΣ:

    λΟΙΠΟΝ:εκινήσαμε να λαμβάνουμε τα απίστευτα μέτρα και φόρους με την δικαιολογία ότι αν δεν το κάναμε θα γυρίζαμε στην δραχμή οπότε θα είχαμε ανεργία 30% και απώλεια αγοραστικής δύναμης στο 40% (λόγω υποτίμησης). Μα για μια στιγμή! Αυτά τα έχουμε και τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Η σταθερότητα και τα πλεονάσματα είναι επιτυχίες; ΧΑ ΧΑ ΧΑ σα να σου κόψανε τα δύο πόδια για να ζήσεις ο υπόλοιπος...

    Όμως αγαπητοί φίλοι μην τρομοκρατείστε.

    Αφού ο Σαμαράς είναι τόσο ικανός όσο λέτε, θα βρεί την λύση.

    Αν δεν την βρεί δεν θα είναι τόσο ικανός, οπότε σωστά θα έχει χάσει ΕΤΣΙ; ΕΤΣΙ.

    Τώρα αν οι Πανίσχυροι ξένοι δανειστές και προστάτες μας κινδυνεύουν να χάσουν και τα αυγά και τα καλάθια, εξ αιτίας της Ελλάδας, ας κάνουν αυτοί τα απαραίτητα για να μην τα χάσουν.

    Εμείς ούτως ή άλλως τα λεφτά τα χάσαμε όλα και είμαστε όπως πάντα ψωροκώσταινα η οποία σημειωτέον ποτέ δεν πεθαίνει.

    Εξ ού και ουδόλως μας συγκινεί ο καταποντισμός του Χρηματιστηρίου, το κούρεμα των καταθέσεων αυτών που τά'χουν στις τράπεζες, ή τα περίφημα σπρέντ που τά'μαθε και η μάνα μου η αγράμματη. Ξέρουμε και πάλι οτι οι ανεκτίμητες αξίες της ζωής είναι αυτές που δεν αποτιμώνται σε χρήμα. Άλλωστε τώρα έχουμε και τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης.

    Ας έρθουν οι Γερμανοί να τα αγοράσουν όλα. Τότε σίγουρα θα ξαναγίνουμε Βαυαρικό Πριγκηπάτο. Δεν θάναι η πρώτη φορά...Μπορεί να ξαναβάλουμε και Πρίγκηπα τον γιό του Γλύξμπουργκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση