GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «Λευκή Χήρα» των τζιχαντιστών

Υπήρξε μια «ήσυχη» νοικοκυρά, αλλά –επειδή, όπως λέει και ο λαός, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου- έφτασε να γίνει η πιο επικίνδυνη...



Υπήρξε μια «ήσυχη» νοικοκυρά, αλλά –επειδή, όπως λέει και ο λαός, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου- έφτασε να γίνει η πιο επικίνδυνη γυναίκα του πλανήτη...
Η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ έχει κάνει αρκετά, για τα οποία η ίδια… περηφανεύεται και έχουν κάνει τις Αρχές σε όλο τον κόσμο να την ψάχνουν.

Πρόκειται για μια τρομοκράτισσα, η οποία έχει κατηγορηθεί για ουκ ολίγα. Πλέον όμως, βρετανικά δημοσιεύματα τη θέλουν να είναι η εκπαιδεύτρια ενός γυναικείου στρατού βομβιστών αυτοκτονίας των τζιχαντιστών. Το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως βρήκε την ιδανική για τη συγκεκριμένη δουλειά. Δεν τη λένε τυχαία «Λευκή Χήρα» άλλωστε. Ονομάστηκε έτσι από τα ΜΜΕ, εξαιτίας του ότι είναι –υπερβολικά- λευκή και χήρα από τον πρώτο της άνδρα. Επίσης, η ονομασία αυτή παραπέμπει στις περιβόητες «Μαύρες Χήρες», τις γυναίκες που χρησιμοποιούσαν οι ισλαμιστές Τσετσένοι τρομοκράτες ως βομβίστριες αυτοκτονίας.

Ο σύζυγος της 30χρονης Βρετανίδας ανατίναξε τον εαυτό του στους βομβαρδισμούς του Λονδίνου το 2005. Εκείνη –όπως αναφέρεται- εντάχθηκε στην οργάνωση ISIS φέτος και δεν εκπαιδεύει μόνο, αλλά πρόκειται και για ένα από τα μέλη του με τη μεγαλύτερη επιρροή στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Μάλιστα, χαρακτηρίζεται και ως «Η Σημαντική», σύμφωνα με την Daily Star. Πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας θεωρούν ότι η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στο «Ισλαμικό Κράτος».

Αποστολή της -πέρα από το να εκπαιδεύει γυναίκες βομβίστριες- είναι επίσης η εκπαίδευση Ευρωπαίων που ασπάστηκαν στο Ισλάμ και προσφέρθηκαν εθελοντικά να πολεμήσουν για τους τζιχαντιστές. «Έχουμε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αναφέρονται σε μια λευκή Βρετανίδα γυναίκα που έχει αναλάβει σημαντική θέση στο Ισλαμικό Κράτος. Την περιγράφουν ως μια γυναίκα που εντάχθηκε στον αγώνα της ISIS μετά τον γάμο της με έναν τζιχαντιστή ο οποίος έγινε μάρτυρας», αναφέρεται.

Παράλληλα, εξηγούν ότι «το πιο ισχυρό όπλο της είναι η προπαγάνδα. Μάλιστα, ενδέχεται να βρίσκεται και πίσω από τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς των δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, όπως και του εθελοντή ανθρωπιστή Ντέιβιντ Χέινς, που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι τζιχανιστές όλο τον τελευταίο καιρό», τονίζει μια κρατική πηγή στην εφημερίδα.

Η Λέθγουαϊτ είναι η πιο καταζητούμενη γυναίκα παγκοσμίως και φιγουράρει στη λίστα της Ιντερπόλ, η οποία εξέδωσε και… κόκκινο συναγερμό μετά την περσινή τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι στην Κένυα. Παράλληλα, θεωρείται μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης που εδρεύει στη Σομαλία, της Αλ Σεμπάμπ (Al-Shabaab). Έχει κατηγορηθεί ότι έχει οργανώσει επιθέσεις με χειροβομβίδες σε θρησκευτικούς χώρους λατρείας μη μουσουλμάνων και επίσης είναι ύποπτη ότι εκείνη οργάνωσε την τρομοκρατική επίθεση σε μπαρ στη Μομπάσα, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, ενώ ήταν γεμάτο με κόσμο που παρακολουθούσε ποδόσφαιρο, συγκεκριμένα αγώνα του Euro 2012.
Αυτή είναι η Σαμάνθα Λέθγουαϊτ ή αλλιώς «Λευκή Χήρα»:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση