GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηδενικές αυξήσεις στη συλλογική σύμβαση πληρωμάτων πορθμείων

Την απόφαση με την οποία κυρώνεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα Πληρώματα Πορθμείων Εσωτερικού υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ναυ...


Την απόφαση με την οποία κυρώνεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα Πληρώματα Πορθμείων Εσωτερικού υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Αφορά τους όρους εργασίας και αμοιβής των πληρωμάτων που εργάζονται στα πλοία Πορθμεία και Οχηματαγωγά, που εκτελούν τοπικές διαπορθμεύσεις μεταξύ λιμένων του εσωτερικού για αποστάσεις μέχρι τα 30 ναυτικά μίλια.
Με την υποβληθείσα νέα Συλλογική Σύμβαση οι μηνιαίοι βασικοί μισθοί, τα επιδόματα και οι επιπρόσθετες αμοιβές δεν παρουσιάζουν αλλαγή και διατηρούνται στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα αντίστοιχα του 2013. Η ισχύς της Συλλογικής Σύμβασης που κυρώθηκε σήμερα αρχίζει από την 1η Φεβρουαρίου 2014 και λήγει την 31η Ιανουαρίου του 2015.
«Το κείμενο των Συλλογικών Συμβάσεων στη Ναυτική Εργασία (ΣΣΝΕ) καταρτίζεται κατόπιν ελεύθερης διαπραγμάτευσης των εκπροσώπων των πλοιοκτητών και των ναυτικών, χωρίς την παρέμβαση της διοίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ενθαρρύνει τον κοινωνικό διάλογο με σκοπό την ενίσχυση της εργασιακής ειρήνης στις θαλάσσιες μεταφορές και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους, προς όφελος των πολιτών» επισημαίνει το ΥΝΑ σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση