GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερόσυλος έκλεβε εκκλησιαστικά είδη

Ερευνες για τη δράση κυκλώματος αρχαιοκαπήλων που λυμαίνονται ναούς και μοναστήρια σε διάφορες περιοχές της χώρας ξεκίνησαν οι αστυν...


Ερευνες για τη δράση κυκλώματος αρχαιοκαπήλων που λυμαίνονται ναούς και μοναστήρια σε διάφορες περιοχές της χώρας ξεκίνησαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αργους, μετά τον εντοπισμό ενός 35χρονου που είχε στην κατοχή του εκκλησιαστικά είδη κλεμμένα από ναό της πόλης.
Η κλοπή είχε γίνει στο χρονικό διάστημα 25 και 28 Αυγούστου και ο 35χρονος είχε αρπάξει από την εκκλησία ευαγγέλια, δισκοπότηρα, κοχλιάρια και θρησκευτικές εικόνες, τα οποία όμως φύλαγε από τότε στο σπίτι του και οι αστυνομικοί ερευνούν αν αναζητούσε αγοραστές. Ο δράστης δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, ενώ τα αντικείμενα αποδόθηκαν στον εφημέριο του ναού.
*** Ενας πήλινος αμφορέας που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων βρέθηκε στο σπίτι ενός 28χρονου ομογενούς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην περιοχή της Ανάληψης στην Θεσσαλονίκη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το όνομα ενός 29χρονου ομοεθνούς του που δεν συνελήφθη. Ο αμφορέας παραδόθηκε στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Προκειμένου να τα κλέβουν οι παπάδες.. Αυτοί ίσως τα έχουν και ανάγκη. Οι παπάδες θρέφουν κοιλιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση