GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ασφάλεια μας και η ζωή μας πόσο κοστολογείται;

Ηθελα να γινει γνωστό το τι άσχημες και επικίνδυνες καταστάσεις ζούμε στο Ωραιοκαστρο... Καθε μερα εδώ και καιρό ακούμε και ενημε...


Ηθελα να γινει γνωστό το τι άσχημες και επικίνδυνες καταστάσεις ζούμε στο Ωραιοκαστρο...
Καθε μερα εδώ και καιρό ακούμε και ενημερωνόμαστε απο φίλους γείτονες για ληστείες των οικιών τους δίπλα μας και γενικά σε ολο το Ωραιοκαστρο.
Το εντυπωσιακό ειναι οτι σε όλες τις περιπτώσεις οι ληστείες γίνονται μεσάνυχτα μεταξύ 01.30 και 04.00 και οι ληστές προφανώς εχουν ανιχνευτή πηγαίνουν απευθείας στο δωμάτιο με τα χρυσαφικά και κόβουν πριν τον συναγερμό του οποίου την σειρήνα είτε βουτάμε σε Κούβα με νερό η ανάμεσα στα μαξιλάρια.Κλοπες οχημάτων ασταμάτητα πριν 5 ημέρες της μητέρας φίλου του υιου μου και προχθές smart φίλου μου απο την περιοχή αλώνια όπου εκεί γίνονται και οι περισσότερες ληστείες οικιών.
Δυστυχώς τα Δίας που ειναι και τα μόνα που αστυνομεύουν την περιοχή τα μεσάνυχτα δεν κινούνται -και ειναι τα μόνα που τους αποτρέπουν τις υπόλοιπες ωρες αλλα ειναι δυο δίκυκλα ανα βάρδια.
Το περιπολικό του τμήματος ασχολείται με το να δίνει δικόγραφα και χαρτία διαφόρων υπηρεσιών και το βράδυ εχει να αστυνομεύσει μια πελώρια περιοχή μαζι με τις επιχειρήσεις.

Τι να κάνουν 1 περιπολικό και 2 αστυνομικοί σε μια τεράστια περιοχή τα μεσάνυχτα αν ειναι στην Νεοχωρουδα η στην συμμαχική μεχρι να πανε σε ληστεία οι ληστές θα ειναι στην αλλη άκρη της πόλης αν ξεκινήσει όχημα απο την πόλη οι ληστές θα ειναι σε άλλο Νομό !
Δυστυχώς μια τοσο μεγάλη έκταση Δήμου και τμήματος με τους αστυνομικούς που διαθέτει το τμήμα και με το ενα περιπολικό απλα πρεπει εμεις οι πολίτες οταν μας τύχει και μας ληστέψουν ειναι να προσευχόμαστε να πάρουν οτι ειναι να πάρουν και να μην πειράξουν εμάς η τα παιδια μας!
Δυστυχώς επτωχευσαμε..........
Δυστυχώς το μονο σοβαρό η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών χάθηκε λόγω Τρόικας και μνημονιων.....Σας. Αναφέρω οτι διαβάσαμε σε τοπικά μπλογκς απο αστυνομικούς
Γνωρίζουμε όλοι την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα μας. Επίσης η ασφάλεια ως αγαθό είναι σχεδόν ισάξιο με την ελευθερία. Στη συμπρωτεύουσα όμως, από τη μία η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όρια και από την άλλη οι Αστυνομικές Υπηρεσίας είναι έτοιμες να κατεβάσουν τα ρολά.

Εξηγούμαστε:
- Όλα τα Τμήματα παρουσιάζουν και έχουν πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Ιδιαίτερα στο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης οφείλονται πολλά χρωστούμενα ρεπό και παραβιάζεται συστηματικώς και με πρόθεση, κάποιες φορές από τη Διοίκηση, ενώ μπορούν να βρεθούν άλλες λύσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι διατάξεις του Π.Δ. 394/2001 για το ωράριο εργασίας.

- Όλες οι Υπηρεσίες έχουν τραγική έλλειψη σε υλικοτεχνική υποδομή. Οι Αστυνομικοί βάζουν από την τσέπη τους, για την αγορά υλικών απαραίτητων για τη λειτουργία των Υπηρεσιών, οι οποίες είναι για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
- Τα υπηρεσιακά οχήματα – περιπολικά και μοτ/τες – σε ποσοστό πάνω από το 50% σε κάθε Υπηρεσία, είναι ακινητοποιημένα από βλάβες και λόγω έλλειψης κονδυλίων για τη συντήρηση. Η ετοιμότητα του στόλου των οχημάτων, δηλαδή, δεν απασχολεί κάποιον υπεύθυνο;

Σε λίγες εβδομάδες, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια, ότι οι Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, θα ξεμείνουν από οχήματα και οι Αστυνομικοί είτε θα κινούνται πεζοί είτε με τα δικά τους οχήματα. Παραδείγματα πολλά, όπως σε Α.Τ. της περιφέρειας, γενικής αρμοδιότητας – τάξης και ασφάλειας - που έχει μόνο ένα περιπολικό με μεγάλη γεωγραφική περιοχή αρμοδιότητας ορισμένες φορές και οι συνάδελφοι που έχουν τις επιδόσεις διάφορων εγγράφων, μεταβαίνουν με τα δικά τους οχήματα…. Τις 1.200 κενές οργανικές θέσεις όμως, μπορεί να απαντήσει κάποιος υπεύθυνα και αρμόδια, τον τρόπο κάλυψης τους??
Αυτα διαβάζω και εγω ως πολίτης και αναρωτιέμαι ............η ασφάλεια μας η ζωή μας ποσο κοστολογείται ....
Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση