GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολάντ: Ο παππούς μου ήταν εργάτης. Δεν είπα τους φτωχούς ξεδοντιάρηδες...

«Για ένα ψέμα που τον πληγώνει», κάνει λόγο ο Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στα δηλητηριώδη σχόλια της πρώην του, Βαλερί Τριερβε...




«Για ένα ψέμα που τον πληγώνει», κάνει λόγο ο Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στα δηλητηριώδη σχόλια της πρώην του, Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία από τις σελίδες του βιβλίου της, υπό τον τίτλο: «Merci pour ce moment», υποστηρίζει ότι, στην πραγματικότητα ο Γάλλος πρόεδρος μισεί τους φτωχούς τους οποίους αποκαλεί... ξεδοντιάρηδες.
Η κατάθεση ψυχής του Ολάντ στην αυριανή του συνέντευξη από τις σελίδες του περιοδικού «Nouvel Observateur» έρχεται την ώρα που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις του δείχνουν την... έξοδο από το Μέγαρο των Ηλυσίων λόγω της έντονης δυσφορίας των Γάλλων πολιτών για την πολιτική που ακολουθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberation» που παραθέτει αποσπάσματα της συνέντευξης του ένοικου των Ηλυσίων στο γαλλικό περιοδικό που κυκλοφορεί αύριο, ο Ολάντ, φανερά εκνευρισμένος για το βιτριολικό προφίλ που του έκτισε στο βιβλίο της η πρώην «πρώτη κυρία» της Γαλλίας, ξεκαθαρίζει στους συμπολίτες του πως, ουδέποτε έχει χλευάσει τους οικονομικά ασθενέστερους και μάλιστα τους υπενθυμίζει την ταπεινή καταγωγή του.

«Αυτή η επίθεση προς τους φτωχούς, τους οικονομικά ασθενείς... Σε κάθε μου κίνηση, σε κάθε μου δέσμευση, σε κάθε μου εξαγγελία, το μόνο που σκέφτομαι είναι να τους βοηθήσω... Δεν στάθηκα ποτέ στο πλευρό των ισχυρών, αν και δεν είμαι εχθρός τους, όμως ξέρω καλά από που προέρχομαι...», υποστηρίζει ο Φρανσουά Ολάντ.

«Πιστεύετε ότι έχω ξεχάσει την καταγωγή μου; Ο παππούς μου από την πλευρά της μητέρας του ήταν εργάτης ο οποίος ζούσε σ΄ένα σπίτι δύο δωματίων στο Παρίσι. Ο παππούς μου, από την πλευρά του πατέρα μου, ήταν εκπαιδευτικός από αγροτική οικογένεια στα βόρεια της Γαλλίας. Πιστεύετε ότι θα μπορούσα να κοροϊδέψω το περιβάλλον από το οποίο προέρχομαι;», τονίζει ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ναι, έχω συναντήσει ανθρώπους σε δυσμένεια. Αυτούς τους ανθρώπους τους βοήθησα, τους στήριξα... Αυτό που ζω αυτή τη στιγμή δεν είναι ιδανικό, αλλά τι θέλετε να κάνω; Να αρχίσω να κλαίω μπροστά στους Γάλλους; Δεν είμαι δημαγωγός, ούτε κωμικός. Οι Γάλλοι περιμένουν άλλο πράγμα από εμένα. Θέλουν αποτελέσματα. Η ψυχική μου κατάσταση δεν τους ενδιαφέρει. Έχουν δίκιο. Θέλω να μείνω αυθεντικός έτσι όπως είμαι. Όμως, δεν θέλω να μπορεί να πει κάποιος ή να γράψει ότι κοροϊδεύω τον πόνο της κοινωνίας, γιατί είναι ένα ψέμα που με πληγώνει...».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση