GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων

Δικογραφία σε βάρος οχτώ ατόμων για υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας σε βάρος εταιρείας γεωργικών μηχανημάτων με έδρα τη Σίδνο στη ...


Δικογραφία σε βάρος οχτώ ατόμων για υπόθεση βιομηχανικής κατασκοπείας σε βάρος εταιρείας γεωργικών μηχανημάτων με έδρα τη Σίδνο στη Θεσσαλονίκη σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε μετά από την καταγγελία της επιχειρηματία Μ.Κ. ότι άγνωστοι αρχικά υπέκλεψαν τα σχέδια και τις πατέντες των μηχανημάτων και των ανταλλακτικών που κατασκεύαζε η εταιρεία της και στη συνέχεια τα πούλησαν σε ανταγωνίστριες εταιρείες.
Όπως προέκυψε, μάλιστα, ένας εκ των εμπλεκομένων έφτασε στο σημείο να αναρτήσει σε σελίδα στο Facebook φωτογραφίες από μηχανήματα ισχυριζόμενος ότι αποτελούν δικές του κατασκευές.
Μετά από άδεια της εισαγγελίας πρωτοδικών αθηνών η ομάδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε άρση των επικοινωνίων εντοπίζοντας στα σπίτια δύο εκ των οχτώ δραστών τόσο σχέδια που είχαν υποκλέψει όσο και αρχεία που δείχνουν τη συνεργασία τους με τις ανταγωνίστριες εταιρείες.
Άλλα δύο άτομα αποδείχθηκε ότι ζουν στο εξωτερικό και έχουν, μάλιστα, δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον ίδιο χώρο με αυτό του «θύματός» τους, της κατασκευής, δηλάδη, γεωργικών μηχανημάτων.
Οι οχτώ εμπλεκόμενοι, πέντε Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, βαρύνονται, σύμφωνα με τη δικογραφία, με τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση