GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απόφαση-σοκ για τις απολύσεις στην ΕΡΤ...

Άκυρες έκρινε τις απολύσεις 7 τεχνικών της ΕΡΤ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με την απόφαση 2732/14, η ΕΡΤ ήταν Νομικό Πρόσωπο...

Άκυρες έκρινε τις απολύσεις 7 τεχνικών της ΕΡΤ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με την απόφαση 2732/14, η ΕΡΤ ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, επομένως το ίδιο ως πολιτικό δικαστήριο, και όχι το διοικητικό, μπορούσε να εξετάσει την υπόθεση. Διάδοχος της ΕΡΤ θεωρήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς λειτούργησε την Δημόσια Τηλεόραση. Οι... απολύσεις κρίθηκαν άκυρες, επειδή βάσει της νομοθεσίας δεν είναι λόγος απόλυσης η μεταβίβαση της επιχείρησης. Διέταξε, λοιπόν, την επαναπρόσληψη των εργαζομένων. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, το Δημόσιο πρέπει να καταβάλει 100 ευρώ για κάθε εργαζόμενο για κάθε μέρα. Σημειωτέον ότι η απόφαση δεν είναι προσωρινά εκτελεστή, δηλαδή δεν εφαρμόζεται άμεσα.
Πρόκειται για την πρώτη σχετική δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί στην Αθήνα. Έχει προηγηθεί απόφαση από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, η οποία επίσης καταλήγει, με διαφορετικό σκεπτικό, στην ακυρότητα των καταγγελιών 20 εργαζομένων της ΕΡΤ.
Η δικηγόρος των εργαζομένων, Ντορίνα Κορακά, μέλος της δικηγορικής εταιρείας «Αποστολίδης-Κορακά-Οικονόμου», δήλωσε πως οι εργαζόμενοι νιώθουν ικανοποίηση. 
Πηγή: Κυριακάτικη Kontranews


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση