GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Επιτέλους βάλτε τέλος στη λιτότητα»

«Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στις πολιτικές σκληρής λιτότητας. Δεν οδηγούν πουθενά», τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Ε...


«Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στις πολιτικές σκληρής λιτότητας. Δεν οδηγούν πουθενά», τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλώντας στη ΔΕΘ παρουσία του Νίκου Δένδια.
Ο κ. Μίχαλος αναφερόμενος στα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου επεσήμανε: «Δεν ζητάμε παρά το αυτονόητο. Να μην μας θέτουν προσκόμματα στην προσπάθεια μας για έξοδο της αγοράς από την κρίση και επιστροφή στην ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με φόρους που θυμίζουν κομμουνιστικό καθεστώς, είτε στις περιουσίες μας, όπως ο ΕΝΦΙΑ, είτε στη φορολόγηση των κερδών μας. Ποιών κερδών άλλωστε. Κέρδη στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν πλέον. Μόνο ζημίες και αναπόφευκτα λουκέτα. Αυτά θέλουμε να διορθώσει η σημερινή κυβέρνηση».
Διαβάστε αναλυτικά
Ακούσαμε όλοι μας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, στο Βελλίδειο.
Ελάχιστοι ίσως είναι αυτοί που θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με τους στόχους που έχει θέσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του. Στόχους, όμως, μακροπρόθεσμους, σε μεγάλο βάθος χρόνου για τη σημερινή σκληρή ελληνική πραγματικότητα.
Και σήμερα ζούμε σε εποχή υψηλών ταχυτήτων. Σε εποχή που κάθε χαμένο δευτερόλεπτο σε φέρνει χρόνια πίσω. Σε μια εποχή που κάθε λανθασμένη απόφαση στοιχίζει ακριβά στην οικονομία και στην κοινωνία.
Και βεβαίως ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, οι μικρομεσαίοι, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, -όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας αποκάλεσε-, θέλουμε πολιτική σταθερότητα, όπως θέλουμε και ευνοϊκό περιβάλλον για να δραστηριοποιηθούμε.
Όχι μόνο για δικό μας όφελος. Αυτό το έχουμε αποδείξει. Για όφελος της ελληνικής οικονομίας και φυσικά του κοινωνικού συνόλου. Για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη και στην μείωση της μάστιγας της ανεργίας. Γιατί χωρίς ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς επιχειρήσεις δεν υπάρχουν και θέσεις εργασίας.
Δεν μπορούμε, όμως, να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε εχθρικές πολιτικές από μέρους της Πολιτείας.
Δεν ζητάμε παρά το αυτονόητο. Να μην μας θέτουν προσκόμματα στην προσπάθεια μας για έξοδο της αγοράς από την κρίση και επιστροφή στην ανάπτυξη. Δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με φόρους που θυμίζουν κομμουνιστικό καθεστώς, είτε στις περιουσίες μας, όπως ο ΕΝΦΙΑ, είτε στη φορολόγηση των κερδών μας. Ποιών κερδών άλλωστε. Κέρδη στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν πλέον. Μόνο ζημίες και αναπόφευκτα λουκέτα. Αυτά θέλουμε να διορθώσει η σημερινή κυβέρνηση.
Θέλουμε ένα σταθερό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα. Χωρίς παραλογισμούς με συντελεστές που στην πράξη ξεπερνούν το 50%. Χωρίς δημευτικούς φόρους τύπου ΕΝΦΙΑ. Χωρίς παρεμβάσεις από τρίτους.
Εδώ και 6 χρόνια έχουμε σηκώσει ως επιχειρηματική τάξη μεγάλο φορτίο. Μεγαλύτερο από αυτό που μας αναλογούσε, λόγω της κρίσης. Και κάποιοι από εμάς άντεξαν. Κάποιοι άλλοι, δυστυχώς, όχι.
Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στις πολιτικές σκληρής λιτότητας. Δεν οδηγούν πουθενά. Η Ευρώπη πρέπει να πρωτοστατήσει για την εφαρμογή μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής. Οι γερμανικές εμμονές δεν ωφελούν. Το αναγνωρίζουν και το φωνάζουν μάλιστα, όλο και πιο πολλοί από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν θα ήθελα να μακρηγορήσω, άλλο. Περιμένω με αγωνία να ακούσω από τον υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Νίκο Δένδια, τα σχέδια του υπουργείου του για μια σειρά μεγάλων οικονομικών ζητημάτων. Για το ΕΣΠΑ, για τα κόκκινα δάνεια, για τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς. Εμείς είμαστε στο πλευρό της Πολιτείας, όπως πάντα. Επικροτούμε τις σωστές πολιτικές και κριτικάρουμε εποικοδομητικά τα σφάλματά της. Για το καλό της εθνικής μας οικονομίας και της χώρα μας.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση