GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Κινέζοι «ψαρεύουν» στις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργιες

Ισχυρό ενδιαφέρον για τα προϊόντα της πολύπαθης ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας δείχνουν οι Κινέζοι, γεγονός το οποίο διαφάνηκε και...



Ισχυρό ενδιαφέρον για τα προϊόντα της πολύπαθης ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας δείχνουν οι Κινέζοι, γεγονός το οποίο διαφάνηκε και κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης ιχθυηρών Asia Seafood Εxpo, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Χόνγκ Κόνγκ.

Τα μηνύματα από την Κίνα ήταν ενθαρρυντικά, ενώ, ο στόχος της ελληνικής πλευράς, η οποία συμμετείχε στην έκθεση μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών υπό την αιγίδα του Enterprise Greece και σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο του Χόνγκ Κόνγκ, ήταν να παρουσιάσει τα ελληνικά προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας στους εισαγωγείς και διανομείς τροφίμων, αλλά και στους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ξενοδοχείων και εστιατορίων της ευρύτερης περιοχής του Χόνγκ Κόνγκ.

Για το λόγο αυτό προσφέρθηκαν στους επισκέπτες διάφορα πιάτα με συνταγές για τσιπούρα και λαυράκι, μαγειρεμένα από τον σεφ κ. Βασάλο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και ειδική παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας όπου έγινε εκτενή αναφορά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την διατροφική αξία τους.

Σημειώνεται ότι η Αγορά της Κίνας αποτελεί πρόκληση, καθώς θα μπορούσε να γράψει ένα νέο success story για τον κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι ενώ η μέση κατά κεφαλήν κατανάλωση ψαριών παγκοσμίως είναι σχεδόν 16 κιλά, στην Κίνα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στα 26 κιλά. Παράλληλα, το βιοτικό επίπεδο των κινέζων βελτιώνεται διαρκώς με αποτέλεσμα να αναζητούν διαρκώς νέα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση