GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαγκάρντ προς Γερμανία: Ξοδέψτε περισσότερα

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε σήμερα τη Γερμανία να αυξήσει τις επενδύσεις για να...


Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε σήμερα τη Γερμανία να αυξήσει τις επενδύσεις για να δώσει ώθηση στην ασθμαίνουσα οικονομία της ευρωζώνης, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να κάνουν περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Με την οικονομία της ευρωζώνης να παραπαίει, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη μία σειρά μέτρων για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη.
Ενώ ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι κάλεσε τις χώρες να στηρίξουν αυτά τα μέτρα με επιπλέον δαπάνες.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε στη γαλλική οικονομική εφημερίδα, Les Echos, ότι η Γερμανία θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία, δεδομένου ότι το Βερολίνο δανείζονται με πολύ χαμηλά επιτόκια και είναι καθ”οδόν για να καταγράψει εμπορικά πλεονάσματα ρεκόρ.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Ξοδεύεται περισσοτερα, όπως κάναμε εμείς;παλαιότερα; Πού περνάμε τα δανεικά, μοιράζονταν εν συνεχεία στο δημοσιουπαλληλικο κατεστημένο, όπου μέσω τής κατανάλωσης, ζούσαν και οι υπόλοιποι πολίτες; Το χρήμα έπρεπε να κάνει καθορισμένη διαδρομή. Έτσι είναι το πελατειακό σύστημα. Όμως μας τελείωσε άδοξα. Γιατί επτωχεύσαμεν. Έπρεπε αυτά που ξοδέψαμε να τα κατασκευαζαμε εμείς. Δύσκολο πράγμα βέβαια για την Ελλάδα, όχι για τούς Γερμανούς.Εμείς δεν κατασκευάζουμε και πολλά πράγματα. Η βιοτεχνία και βιομηχανία μας από την πολύ αφαίμαξη έχει αποβιώσει. Την έχει σβήσει από τον χάρτη τής ανάπτυξης ο ακατανομαστος, διατί δεν έχει ψήφους, και παραμερίζει του νταβατζήδες από το να τρέφουν τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση