GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δυτική Αχαϊα: Η θάλασσα

Με καταστροφή απειλείται η παραλιακή ζώνη του Κάτω Αλισσού, στη Δυτική Αχαΐα, λόγω της εξελισσόμενης διάβρωσης των ακτών. Οι κάτοικ...


Με καταστροφή απειλείται η παραλιακή ζώνη του Κάτω Αλισσού, στη Δυτική Αχαΐα, λόγω της εξελισσόμενης διάβρωσης των ακτών.
Οι κάτοικοι αγωνιούν, αφού βλέπουν ότι το φαινόμενο της διάβρωσης πλησιάζει και κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περίπου 60 μόνιμες και εξοχικές κατοικίες, παραλιακά καταστήματα, αλλά και δημόσιο κτήμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως πάρκο αναψυχής και πλατεία.
Οπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του Ηλία Κάνιστρα για την «Καθημερινή» ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού, Δημήτρης Μπαρμπούνης, «το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο της διάβρωσης της ακτής είναι εντονότατο και η περιοχή μας κινδυνεύει με άμεση εξαφάνιση, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Αχαΐας».
Η θάλασσα, σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπούνη, «κατατρώει τις ακτές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ιδιοκτησίες κατοίκων της περιοχής, ενώ το δημόσιο κτήμα όπου με κόπο διατηρούμε πάρκο αναψυχής και πλατεία, έχει υποχωρήσει σε σημαντικό βαθμό».
Παράλληλα, ο κ. Μπαρμπούνης θέτει ένα ακόμη ζήτημα, που όπως υποστηρίζει, μπορεί να επιδεινώσει το φαινόμενο της διάβρωσης. Οπως σημειώνει, η παραλία του Κάτω Αλισσού είναι δημιούργημα των προσχώσεων του ποταμού Πείρου. Ως εκ τούτου, όπως τονίζει, με την ολοκλήρωση της κατασκευής και τη λειτουργία του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, θα περιοριστεί η ροή του νερού, αλλά και φερτών υλών, που τώρα αναπληρώνουν ώς ένα βαθμό τη διάβρωση. Ετσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου, εκφράζονται ανησυχίες πως η εξέλιξη του φαινομένου θα είναι ραγδαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση