GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Στην Κομισιον το ζήτημα της αυθαιρεσίας και των παράνομων τίτλων στην ιδιωτική εκπαίδευση"

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ: "Την ώρα που μαίνεται η συζήτηση στη χώρα για την γιγάντωση της ανομίας στην  ιδιωτική ...



Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ: "Την ώρα που μαίνεται η συζήτηση στη χώρα για την γιγάντωση της ανομίας στην  ιδιωτική εκπαίδευση και για την έλλειψη κρατικής εποπτείας που γεννά συνθήκες έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά σχολεία και από άλλους ιδιωτικούς φορείς της εκπαίδευσης, οι εξελίξεις στην Ε.Ε., μετά από την παρέμβαση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και εκπροσώπου των κοινωνικών εταίρων στο European Advisory Group for Education, είναι ραγδαίες.

Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός είχε καταθέσει στους θεσμούς της Ε.Ε. στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες παράνομοι τίτλοι σπουδών που εκδίδονται από ιδιωτικούς φορείς της εκπαίδευσης και ότι στη χώρα μας υπάρχει σαφές έλλειμμα για τη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της νομιμότητας των εκδιδόμενων από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια τίτλων σπουδών.

Η παρέμβαση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ δημιούργησε μείζον θέμα στην Κομισιόν, η οποία με έγγραφό της τον Ιούνιο προς τις ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες και προς το Υπουργείο Παιδείας (συνημμένο 1) ζητά εξηγήσεις για τους παράνομους τίτλους και ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η ελληνική Κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διαφθοράς στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το έγγραφο της Κομισιόν προκάλεσε εύλογα την έντονη ανησυχία ενός παράκεντρου εξουσίας που λειτουργεί εντός του Υπουργείου Παιδείας και συναλλάσσεται με συγκεκριμένα συμφέροντα που δρουν στο χώρο της εκπαίδευσης. Έσπευσαν στην Ε.Ε. για να προλάβουν τα χειρότερα και κατέθεσαν ψευδή στοιχεία για την κατάσταση στην ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση.
Ως γνωστόν, όμως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι στην Ελλάδα εκδίδονται παράνομοι τίτλοι, ότι υπάρχει ζήτημα πιστοποίησης προσόντων και νόθευσης των διαδικασιών πρόσβασης στην αγορά εργασίας και που καταδεικνύουν τα ψεύδη που κατέθεσαν, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., μέλη που εκπροσώπησαν την ελληνική πλευρά στην Κομισιόν.

Η Κομισιόν έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα της διημερίδας του European Advisory Group for Education (1-2 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες – συνημμένο 2) το ζήτημα της ανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των παράνομων τίτλων που εκδίδονται στη χώρα. Το θέμα θα συζητηθεί την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου, στις 14:30, ώρα Βρυξελλών. Η πίεση των εγχώριων +-κοινωνικών εταίρων και της ΟΙΕΛΕ είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν ανατροπή στο υπάρχον καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μεταβαίνει εκτάκτως τη Δευτέρα στην Ε.Ε. για κρίσιμες συναντήσεις με φορείς και θεσμικούς εκπροσώπους οργάνων της Ένωσης, ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εκπροσώπηση των κοινωνικών εταίρων της χώρας στην κρίσιμη συνεδρίαση της 1ης Οκτώβρη. Θα καταθέσει, επίσης, όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία για την ανομία στην ιδιωτική εκπαίδευση που ταυτόχρονα αντικρούουν τους ψευδείς ισχυρισμούς των εκπροσώπων της ελληνικής πλευράς στην Κομισιόν. Θεωρούμε επιβεβλημένο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναλάβει μέχρι την 1η Οκτώβρη, όπως ζητά και το Advisory Group, νομοθετικές πρωτοβουλίες που να αποδεικνύουν ότι η ελληνική πλευρά έχει τη διάθεση να διασφαλίσει την ποιότητα και τη νομιμότητα των τίτλων που παρέχουν ιδιωτικοί φορείς και ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί το απόλυτο χάος που επικρατεί σήμερα στην ιδιωτική εκπαίδευση."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση