GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποχωρούν τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά

Για τρίτη συνεχή ημέρα υποχωρούν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπεράσει το 6%. ...


Για τρίτη συνεχή ημέρα υποχωρούν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπεράσει το 6%.
Πριν από λίγο, η απόδοση του συγκεκριμένου τίτλου κυμαίνονταν στο 6,05%, διευρύνοντας έτσι το περιθώριο (διαφορά απόδοσης) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 5,05%. Υπενθυμίζεται ότι το περιθώριο στις αρχές Απριλίου είχε υποχωρήσει στο 4,18%.
Αναλόγως κινείται και το πενταετές ομόλογο του οποίου η απόδοση έχει αυξηθεί στο 4,55% από 3,8% που κυμαίνονταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Η εικόνα που εμφανίζει η δευτερογενής αγορά των ομολόγων αποδίδεται σιτς ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο δημοσιονομικής χαλάρωσης στην περίπτωση που τελικώς η χώρα εξέλθει του Μνημονίου.
Όπως προκύπτει απο δηλώσεις στελέχους της τράπεζας ING (Αllesandro Giansanti) που φιλοξοενούνται το Bloomberg, oι επενδυτές εκφράζουν τον προβληματισμό τους κατά πόσο η χώρα θα συνεχίσει να εφαρμόζει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική καθώς και αν θα προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
Πέραν όμως των αναλύσεων και εκτιμήσεων, η πτώση των τιμών των ομολόγων αντανακλά σε ένα βαθμό τεχνικές παραμέτρους της αγοράς. Πιο συγκεκριμένα η “διόρθωση της αγοράς” αποτελεί συνέπεια της μεγάλης ανόδου που είχαν καταγράψει οι τιμές των ελληνικών ομολόγων από τις αρχές του έτους. Συνακόλουθα, είναι αναμενόμενο μερίδα των επενδυτών να προχωρά σε ρευστοποιήσεις προκειμένου να αποκομίσει τα κέρδη της.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg από τις αρχές του έτους η απόδοση που έχει αποφέρει η επένδυση σε ελληνικά ομόλογα αγγίζει το 29%, έναντι 13% για τα Ισπανικά και μόνο 6,9% για τα γερμανικά ομόλογα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση