GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο επίκεντρο οι καθυστερήσεις αποπληρωμής οφειλών του δημοσίου στις επιχειρήσεις

Κριτική προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης ασκεί η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη κάνοντας λόγο «για τραγικές καθυστε...


Κριτική προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης ασκεί η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη κάνοντας λόγο «για τραγικές καθυστερήσεις στις αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου» και τονίζει ότι «η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας δείχνει ότι το θεσμικό πλαίσιο αποτελεί κενό γράμμα».
Σε ερώτησή της προς τους δύο υπουργούς η κ. Μπακογιάννη, επικαλείται στοιχεία έρευνας από ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ΣΕΤΕ και της Task Force, σημειώνοντας ότι «αποδεικνύουν ότι ο νόμος καταστρατηγείται συστηματικά από το ελληνικό Δημόσιο, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ταμειακή ασφυξία.
Όπως υπογραμμίζει η κ. Μπακογιάννη, το ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά ακόμα και τις 155 μέρες για να καταβάλει τις οφειλές του έναντι 55 ημερών που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ και παρά το γεγονός ότι ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε «για τις εμπορικές συναλλαγές με επιχειρήσεις για αγαθά ή υπηρεσίες στις οποίες ο οφειλέτης είναι δημόσια αρχή», ορίζει προθεσμία πληρωμής μέχρι τις 60 μέρες.
«Με τον τρόπο αυτό, μετά την ακραία και εκτός λογικής υπερφορολόγηση που εξοντώνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες φορολογούμενους, το Δημόσιο συμβάλλει ακόμη περισσότερο στη μείωση της ρευστότητας στην αγορά», επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη.
Ακόμα, η βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για αδυναμία του κράτους να δημιουργήσει ένα πλαίσιο έγκαιρης εκταμίευσης κοινοτικών επιχορηγήσεων, σημειώνει ότι στα τέλη Απριλίου ήταν λιγότερες από 30% και τονίζει ότι υπάρχει υψηλός ενδεχόμενος κίνδυνος να μην απορροφηθούν τα υπόλοιπα κεφάλαια μέχρι τέλη του 2015.
Η κ. Μπακογιάννη καλεί τους υπουργούς να απαντήσουν τι προτίθενται να πράξουν για να σταματήσει το ελληνικό Δημόσιο να είναι ο μεγαλύτερος και πλέον ασυνεπής οφειλέτης αλλά και ποιο είναι το ύψος των καθυστερήσεων που αφορούν την επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση