GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη»

Με τη συμμετοχή της στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο, η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της και ενδυναμώνει τον ρόλο της στο παγκόσμιο ενερ...


Με τη συμμετοχή της στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο, η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της και ενδυναμώνει τον ρόλο της στο παγκόσμιο ενεργειακό σκηνικό, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, που οργάνωσε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίγιεφ στο Μπακού.
Ο Νότιος Διάδρομος δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα όραμα ενεργειακής υποδομής είναι ένα όραμα που ενώνει την Ασία και την Ευρώπη μέσω της παροχής ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας, είναι ένα όραμα μακράς συνεργασίας ανάμεσα σε χώρες και ανθρώπους σε μία εκτεταμένη περιοχή.
Η Ελλάδα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές του Νότιου Διαδρόμου. Ο TAP ως ένα κομμάτι του Νότιου Διαδρόμου θα διασχίζει 543 χιλιόμετρα στη Θράκη και στη Μακεδονία πριν μπει στην Αλβανία.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες υπογράψαμε την περιβαλλοντική μελέτη που είναι σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της πραγματικής κατασκευαστικής φάσης.
Ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος ανοίγει πολλές δυνατότητες, καθώς μπορεί να ενώνεται με τον κάθετο διάδρομο Ελλάδας Βουλγαρίας και με άλλους αγωγούς που θα περνάνε από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συμμετέχοντας σε τέτοια έργα η Ελλάδα αναβαθμίζει τη θέση της και ενδυναμώνει τον ρόλο της.
Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι η ενεργειακή πολιτική της χώρας δεν εξαντλείται στον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο. Η χώρα μας αναβαθμίζει τον σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα, ενισχύοντας τη χωρητικότητα κατά 73% για να φθάσει στα 225.000 κυβικά μέτρα, ενώ ένας δεύτερος σταθμός προωθείται τα επόμενα χρόνια στη βόρεια Ελλάδα. Επιπλέον, προχωρά στην έρευνα για υδρογονάνθρακες σε 20 οικόπεδα στο Ιόνιο και στο Κρητικό Πέλαγος.
Ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος, κατέληξε ο κ. Σαμαράς, προάγει την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια: «Δεν κατασκευάζουμε απλώς αγωγούς χτίζουμε γέφυρες που ενώνουν και φέρνουν κοντά χώρες και λαούς σε ευρύτερες περιοχές».
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Δεν είσαι μαλάκας όπως ισχυρίζεσαι, είσαι παλιόπουστας πουλημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση