GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα ρωσική αυτοκινητοπομπή εν μέσω πυρών

Πυρά βαρέος πυροβολικού ακούγονται στις βόρειες συνοικίες της πόλης Ντονέτσκ, της μεγαλύτερης στην ανατολική Ουκρανία, και μια μεγάλ...


Πυρά βαρέος πυροβολικού ακούγονται στις βόρειες συνοικίες της πόλης Ντονέτσκ, της μεγαλύτερης στην ανατολική Ουκρανία, και μια μεγάλη στήλη μαύρου καπνού υψώνεται στην περιοχή του αεροδρομίου της, μεταδίδει ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, καθώς η εύθραυστη εκεχειρία στην περιοχή αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκλησή της μέχρι σήμερα.
Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ παραμένει στα χέρια των ουκρανικών κυβερνητικών στρατευμάτων, ενώ η πόλη —ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο, ο πληθυσμός του οποίου πριν ξεσπάσει η σύρραξη υπολογιζόταν σε ένα εκατομμύριο κατοίκους—, τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.
Νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεών του στην περιοχή του αεροδρομίου.
Την ίδια ώρα, μια δεύτερη ρωσική αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια παρέδωσε 2.000 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης σε περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές στη νοτιοανατολική Ουκρανία, οι οποίες έχουν πληγεί από τις μάχες ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους αντάρτες, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Ρασίγια 24.
«Η δεύτερη ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή παρέδωσε 2.000 τόνους βοήθεια στο Ντονμπάς», τη βιομηχανική περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας που αποτελεί προπύργιο των αυτονομιστών, ανέφερε ένας παρουσιαστής ειδήσεων του ρωσικού τηλεοπτικού διαύλου αυτού.
«Τρόφιμα, φάρμακα» καθώς και ιματισμός κατάλληλος για το κρύο παραδόθηκαν στη Λουγκάνσκ, ανέφερε.
Τουλάχιστον 66 φορτηγά εκφορτώθηκαν και βρίσκονται καθ” οδόν για την επιστροφή τους στη Ρωσία, σύμφωνα με το Ρασίγια 24.
Το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε νωρίτερα ότι η αυτοκινητοπομπή, που μεταφέρει δημητριακά, ζυμαρικά, ζάχαρη, φάρμακα, καύσιμα, ηλεκτρογεννήτριες και κουβέρτες, αποτελείται από 300 βαρέα φορτηγά συνολικά.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για αυτό το «ευαίσθητο» ζήτημα.
Η πρώτη αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία αριθμούσε πάνω από 200 φορτηγά, πέρασε τα σύνορα Ρωσίας-Ουγγαρίας τον Αύγουστο δίχως το πράσινο φως του Κιέβου και των επιθεωρητών της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
Η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός η οποία υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα στο Μινσκ ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τους αυτονομιστές περιλάμβανε τον όρο να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες υφίστανται διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές από τις μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στο Κίεβο και τους φιλορώσους αντάρτες.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση