GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουκρανία: Απειλείται η ειρηνευτική διαδικασία

To Kίεβο κατηγόρησε σήμερα τους φιλορώσους αντάρτες ότι απειλούν την ειρηνευτική διαδικασία παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρό...

To Kίεβο κατηγόρησε σήμερα τους φιλορώσους αντάρτες ότι απειλούν την ειρηνευτική διαδικασία παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία την ώρα που το προπύργιο των αυτονομιστών, το Ντονέτσκ, έγινε θέατρο σφοδρών ανταλλαγών πυρών.

«Οι ενέργειες των τρομοκρατών απειλούν την υλοποίηση του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου» Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ουκρανικού στρατού, Βολοντίμιρ Πολιόβι, που διευκρίνισε ότι οι αντάρες επιτέθηκαν εναντίον σημείων ελέγχου του στρατού.

Ο εκπρόσωπος τύπου επίσης αναφέρθηκε στις δηλώσεις ενός ηγέτη των ανταρτών, του Μπόρις Λιτβίνοφ, που επιβεβαίωσε σήμερα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, ότι οι δύο αντιπρόσωποι των ανταρτών που υπέγραψαν τη συμφωνία για την εκεχειρία δεν είχαν παρά το ρόλο «παρατηρητών» στη διαδικασία και δε συμμετείχαν άμεσα στη διαδικασία.

Ο «πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξαντρε Ζαχαρτσένκο και ο «πρωθυπουργός» της αυτονακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Ιγκόρ Πλοτνίτσκι «δεν υπήρξαν άμεσοι συμμετέχοντες στη συνάντηση. Ήταν παρατηρητές» εκτίμησε ο Λιτβίνοφ.

Υπογράφοντας τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός οι άνδρες αυτοί απλά επιβεβαίωσαν ότι «έλαβαν υπόψη» αυτό το έγγραφο, προσέθεσε ο ίδιος.

Σήμερα οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου υπήρξαν μάρτυρες μιας σφοδρής ανταλλαγής πυρών βαρέως πυροβολικού από την πλευρά του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, του στρατηγικής σημασίας τομέα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού.

Την ώρα που οι αντάρες πυροβολούσαν από τις κατοικημένες περιοχές, οι ουκρανικές δυνάμεις απαντούσαν ανοίγοντας πυρ από το αεροδρόμιο, συμπέρανε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση