GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση «λόγω της μεγάλης αποδοχής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» από τον ελληνικό...


Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση «λόγω της μεγάλης αποδοχής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» από τον ελληνικό λαό και για τον λόγο αυτό το κόμμα αυξάνει ραγδαία την επιρροή του διεκδικώντας την αυτοδυναμία, έκαναν ο πρόεδρος και πολλά στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ) του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκτίμησε ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν είναι σε θέση να απεγκλωβιστούν από τη σκληρή γραμμή της τρόικας, ότι τα κυβερνητικά αδιέξοδα επιτείνονται και υπό αυτό το πρίσμα «εκτιμούμε ότι θα έχουμε επίσπευση πολιτικών εξελίξεων, ενδεχομένως και τις επόμενες εβδομάδες» είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε, επίσης, ότι τα αδιέξοδα της κυβέρνησης οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι με τις πρωτοβουλίες για τη ΔΕΗ και τον αιγιαλό, συνεχίστηκαν με τη ΔΕΘ και τώρα θα ενταθούν καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να φέρνει νομοσχέδια στη Βουλή που θα είναι στο πλαίσιο των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Η ΠΓ αποφάσισε να αυξήσει τον βαθμό ετοιμότητας του κόμματος, και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, που θα προετοιμάσει το έδαφος για τη συγκρότηση της διαπραγματευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος.
Ο κ. Χουντής αναμένεται εντός των επομένων ημερών να έρθει σε επαφή με οικονομολόγους, εμπειρογνώμονες και ειδικούς για το ζήτημα αυτό, προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία γύρω από το δημόσιο χρέος, να συγκροτήσει το πλαίσιο δράσης και να προλειάνει το έδαφος σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του προβλήματος.
Το κλίμα κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ κυριαρχούνταν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την εντύπωση ότι ήδη η χώρα βρίσκεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο.
Ο κ. Λαφαζάνης είπε αυτή η προεκλογική εκστρατεία θα είναι πολύ πιο έντονη από τις προηγούμενες και ότι η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν «θα δώσουν λυσσαλέα μάχη» κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να αποφεύγονται τοποθετήσεις που ξεφεύγουν από τις αποφάσεις, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση γύρω από τις θέσεις του κόμματος.
Η συνεδρίαση έκλεισε με ενημέρωση που έκανε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, για την πρόσφατη συνάντηση Δραγασάκη-Άσμουσεν, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε ειδική συζήτηση για το θέμα του χρέους, αλλά μια εκατέρωθεν ενημέρωση θέσεων για όλο το πλέγμα των προβλημάτων της Ελλάδας και της ΕΕ.
Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα , η πολιτική συμμαχιών και οι τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 11 και στις 12 Οκτωβρίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση