GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι να φάτε για να έχετε λαμπερό δέρμα

Οι περισσότεροι από μας γεννιούνται με υγιές και εύπλαστο δέρμα. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας... γίνεται λιγότερο λα...



Οι περισσότεροι από μας γεννιούνται με υγιές και εύπλαστο δέρμα. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας... γίνεται λιγότερο λαμπερό και έρχεται αντιμέτωπο με την καθημερινή φθορά. Η διατροφή επηρεάζει την υγεία του δέρματος.
Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Τζουλιάννα Καρνέζη Διαιτολόγος, RD Dietetics BSC Hons, University of Hertfordshire.

Μια καλή είδηση είναι ότι, αν και η ποιότητα του δέρματος οφείλεται εν μέρει στα γονίδιά μας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να την καλυτερεύσουμε. Αιτίες των ρυτίδων, της ξηρότητας και του αφυδατωμένου δέρματός είναι: το κάπνισμα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η κακή διατροφή, η έλλειψη ύπνου, το πάρα πολύ άγχος, τα γονίδια.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο την υγεία του δέρματος, ορισμένες βιταμίνες που συμβάλλουν στη καλή ποιότητα του δέρματος είναι η βιταμίνη Α, βιταμίνη C, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, πυριδοξίνη, η βιταμίνη Ε, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο. Μια ισορροπημένη διατροφή παρέχει πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση, περιορίζουν τη διάσπαση του κολλαγόνου και κρατούν το δέρμα ελαστικό. Άρα, η πιο σημαντική συμβουλή είναι να επιλέξετε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, με αρκετά φρούτα και λαχανικά. Επίσης, για να έχετε ένα υγιές δέρμα, είναι σημαντικό να πίνετε άφθονα υγρά, έξι με οκτώ ποτήρια την ημέρα. Δεν χρειάζεται να πίνετε μόνο νερό, αλλά στα υγρά συμπεριλαμβάνονται το τσάι και οι χυμοί.

Αν πίνετε αλκοόλ, απολαύστε το σε λογικά πλαίσια. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και ένα αφυδατωμένο δέρμα είναι πιο πιθανό να αναπτύξει ρυτίδες, καθώς παύει να είναι τόσο ελαστικό. Επιπλέον, υπάρχει μια καλή είδηση για τους λάτρεις της σοκολάτας. Η σοκολάτα και ιδιαίτερα η σκούρα, παρέχει αρκετά αντιοξειδωτικά, αλλά θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, διότι είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη. Πρέπει να ειπωθεί ότι, δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η σοκολάτα προκαλεί ακμή.

Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι το υπερβολικό άγχος, μπορεί να επηρεάσει την υγεία του δέρματος, γι αυτό δεν πρέπει να ξεχνάτε, να χαλαρώνετε και να κοιμάστε όταν νιώθετε κουρασμένοι. Επίσης, η άσκηση, όπως το τρέξιμο, ο χορός, το γρήγορο περπάτημα, θα βελτιώσει τη ροή του αίματος και θα σας δώσει μια ρόδινη λάμψη.

Πάρτε λοιπόν ενεργό ρόλο στην πρόληψη των ρυτίδων και αποκτήστε λαμπερό δέρμα με τη βοήθεια της διατροφής και υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση