GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σα να ζυγώνει η ώρα που θα έχουν την τύχη της στημένης λεμονόκουπας...

Γράφει ο Μαγια. Αν υπήρχε διαγωνισμός υποκρισίας, θρασύτητας, ψεύδους και δουλοπρέπειας, η κυβέρνηση των εντελοδόχων θα σάρωνε όλα τα …...

Γράφει ο Μαγια.

Αν υπήρχε διαγωνισμός υποκρισίας, θρασύτητας, ψεύδους και δουλοπρέπειας, η κυβέρνηση των εντελοδόχων θα σάρωνε όλα τα …βραβεία.
Το Φθινόπωρο βρίσκει την Μνημονιακή κυβέρνηση, να τρεκλίζει. Σα να ζυγώνει η ώρα που θα έχει την τύχη της στυμμένης λεμονόκουπας.
Μόνο κατά μια δεκάρα (μείωση στο λίτρο πετρελαίου, το οποίο θα κοστίζει γύρω στο 1,30 ευρό) της επέτρεψαν να απαλύνει τον πόνο της κοινωνίας!
Ακόμη και οι γκεμπελίσκοι της Διαπλοκής δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους, δεδομένου ότι, το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου είχε δημιουργήσει υπερβολικές προσδοκίες.
Η εικόνα του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη ΔΕΘ ήταν σαφής: Απόλυτο αδιέξοδο, πρωτοφανής απόγνωση, κυνισμός στο έπακρο. Η μια όψη του νομίσματος ήταν το αλαζονικό ύφος και η δεύτερη όψη ήταν η ρητορική του αυταρχισμού προς τα μέσα και της εθελοδουλίας προς τους έξω.
Το Μαξίμου επιχειρεί να επιδείξει ότι ακολουθεί τη γραμμή του ρεαλισμού στο όνομα της δημοσιονομικής σταθερότητας. Αλλά το μήνυμα από τη ΔΕΘ ήταν ξεκάθαρο: Δεν επιφυλάσσουν στους πολίτες καμία ελπίδα ότι θα αλλάξει η αυστηρή λιτότητα, που έχει επιβληθεί με τα μνημόνια. Ότι, θα συνεχιστεί η άνευ προηγουμένου κοινωνική καταστροφή, η λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και η βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων και περιουσιών εναντίον της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών.
Στη ΔΕΘ, Σαμαράς και Βενιζέλος, έδωσαν μια πρόγευση για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν: Τρομοκράτηση της κοινωνίας, καταστροφολογία και μια θολή προοπτική περί «επίσημης πιστοποίησης της βιωσιμότητας του χρέους» με αντάλλαγμα ένα ...«ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα».
Σύσσωμος ο διεθνής τύπος ομολογεί σε σχετικά σχόλια, πως πριν καν τεθεί το σενάριο της «διευθέτησης» του χρέους προηγείται ένα νέο δάνειο το οποίο θα συνοδεύεται από ένα νέο περισσότερο ή λιγότερο «άτυπο» Μνημόνιο. Θυμηθείτε τις σχετικές αναφορές μας πριν τις ευρωεκλογές του Μαίου...
Είναι προφανές ότι, Σαμαράς και Βενιζέλος παίζουν τα ρέστα τους εν όψει της προεδρικής εκλογής σε μια ύστατη προσπάθεια να παραμείνουν στην εξουσία. Ανεβάζουν τους τόνους καλλιεργώντας κλίμα πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και -σε φτηνό ριμέικ- το έργο περί τέλους της Τρόικας. Από τη μία ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές και από την άλλη προετοιμάζουν τη στρατηγική τους για τις κάλπες.
Κοντολογίς και οι δύο μιλούν για μια χώρα προτεκτοράτο. Και οι δύο μιλούν πίσω από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για μια χώρα-παρία και ζήτουλα των ξένων δανείων.
ΥΓ. Αλήθεια, πόσοι πιστεύουν ότι «είμαστε έτοιμοι για ...απογείωση»; Εκτός κι αν εννοούν την αποβίωση!...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση